Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2017: Wie verrast volgens onze redactie?

#AusOpen 2017: Wie verrast volgens onze redactie?

#AusOpen 2017: Wie verrast volgens onze redactie?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

[pullquote]Wil je zelf ook eens in je glazen bol kijken? Win een leuke prijs door je eigen Forza Belgica-ploeg op te stellen![/pullquote]

Voor de start van de Australian Open 2017 schotelden we onze redactie vier vragen voor: “Wie wint de Australian Open?”, “Wie zorgt er voor de verrassing?”, “Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?”. Hier kom je alvast te weten van wie onze redactie voorspelt dat ze onverwacht de krantenkoppen halen.

Vrouwen

Kristof
Mijn eerste gedachte zou Johanna Konta (WTA-10) zijn, ze blaakt van het zelfvertrouwen. Maar ik kies toch voor Ana Konjuh (WTA-36), de jonge Kroatische won twee grandslamtitels bij de junioren en kende een mooi seizoenseinde vorig jaar. Maar ik hou ook zeker Destanee Aiava (WTA-270) in de gaten.

Ana Konjuh - © Christopher Levy (flickr)
Ana Konjuh – © Christopher Levy (flickr)

Melissa
Belinda Bencic (WTA-48), ze zorgt in de eerste ronde voor een stunt door Serena Williams (WTA-2) te verslaan.

Wouter
Katerina Siniakova (WTA-37). De Tsjechische blaakt van vertrouwen na haar titel in Shenzhen. Daar stuntte ze tegen top 10-spelers Halep (WTA-4) en Konta.

Rob
De draw bij de vrouwen ligt wijd open. De favorietes konden geen vuist maken in de openingsweken van het seizoen, terwijl het verschil in kwaliteit tussen reekshoofden en niet-reekshoofden historisch laag ligt. Dat maakt een voorspelling maken een pak moeilijker. Ik kijk dan ook met argusogen naar kwalificatiespeelsters die misschien wel eens voor opschudding zouden kunnen gaan zorgen.

Mannen

Nick Kyrgios - © Christopher Levy (flickr)
Nick Kyrgios – © Christopher Levy (flickr)

Wouter
Nick Kyrgios (ATP-13). Voor eigen publiek heeft de talentvolle Australiër dit jaar dé kans om heel ver te raken op een Grand Slam. Hij kan in de vierde ronde stunten tegen vierde reekshoofd Wawrinka (ATP-4) en dan ligt de weg open naar minstens een halve finale.

Rob
Ik verwacht dit jaar veel van Daniel Evans (ATP-51). De 26-jarige Brit had in 2016 een boerenjaar waarin hij van plaats 183 naar nummer 66 sprong. Die opmars lijkt hij nog niet direct op te gaan geven. Op de US Open maakte hij al indruk door Wawrinka tot een spannende vijfsetter te dwingen. Ook in het nieuwe jaar lijkt Evans niet op de rem te gaan staan, met al meteen een finaleplaats in Sydney. In een mogelijke kwartfinale kan hij proberen revanche te nemen op Wawrinka, al is de loting om daar te geraken niet meteen de meest gunstige.

Alexander Zverev - ©mirsasha
Alexander Zverev – ©mirsasha

Melissa
Alexander Zverev (ATP-24). De jonge Duitser staat op de rand van zijn echte doorbraak en zal voor het eerst de vierde ronde van een Grand Slam bereiken.

Kristof
Grigor Dimitrov (ATP-15). Na enkele mindere seizoenen lijkt de Bulgaar terug in vorm te zijn. Hij kan voor de verrassing zorgen door Novak Djokovic (ATP-2) uit te schakelen in de vierde ronde.

Tennisplaza

Tennisplaza

Meer nieuws