Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2018: Preview dag 13: Halep en Wozniacki strijden om felbegeerde eerste Grand Slam

#AusOpen 2018: Preview dag 13: Halep en Wozniacki strijden om felbegeerde eerste Grand Slam

#AusOpen 2018: Preview dag 13: Halep en Wozniacki strijden om felbegeerde eerste Grand Slam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het einde van de Australian Open komt nu wel heel dichtbij. Dag 13 brengt maar liefst acht finales.  Uitkijken is het natuurlijk het meest naar de finale bij de dames. 

De Belgen

Nadat Caroline Wozniacki (WTA-2) een einde maakte aan het fenomenale parcours van Elise Mertens (WTA-37), zijn alle Belgen uit het toernooi gekegeld.

Matches of the Day

De dag vangt aan in de Rod Laver Arena met de finale tussen Chun Hsin Tseng (ITF-6) en Sebastian Korda (ITF-7). Afgaande op de rankings zouden de twee elkaar meer dan het vuur aan de schenen moeten kunnen leggen. Opmerkelijk is dat de jongen uit Chinees Taipei en de Amerikaan elkaar nooit eerder recht in de ogen keken. Korda’s vader Petr won twintig jaar geleden de Australian Open. Tseng kende een makkelijke eerste ronde, maar kreeg het dan steeds moeilijker en heeft drie driesetters en twee tiebreaks op de teller staan. Bij Korda liep het iets vlotter, hij heeft slechts twee driesetters achter de kiezen en liet het tot een tiebreak komen.

Bij de meisjes in de Margeret Court Arena speelt de Française Clara Burel (ITF-33) tegen tweede reekshoofd En Shuo Liang (ITF-5). Ook dit belooft een spannende partij te worden. Liang komt later ook nog in actie in de dubbelfinale bij de meisjes.

De tweede wedstrijd op het programma is de finale van de quad wheelchair singles. In deze reeks spelen personen met quadriplegie, een gedeeltelijke of gehele verlamming van bovenlichaam en/of ledematen. Eerste reekshoofd David Wagner (ITF-1) strijdt om de titel tegen Dylan Alcott (ITF-3). Wagner, een 43-jarige Amerikaan kan een prachtig palmares waarbij hij 85% van zijn wedstrijden gewonnen heeft, voorleggen. Alcott, 16 jaar jonger lijkt echter op de goede weg om in Wagner’s voetsporen te treden.

In de Margaret Court Arena worden de rolstoelfinales afgewerkt. Bij de vrouwen krijgen we een duel tussen nummer één Yui Kamiji (ITF-1) en nummer twee Diede De Groot (ITF-2). Bij de mannen strijden Stephane Houdet (ITF-3) en Shingo Kunieda (ITF-5) om de titel. Joachim Gérard (ITF-9) nam dit jaar niet deel aan het toernooi.

De grote namen komen pas in de avondsessie aan bod, de dames bijten de spits af. Simona Halep (WTA-1) en Wozniacki gaan onderling uitvechten wie 106e Australian Open op haar naam mag schrijven. Zowel Halep als de Deense blondine stonden twee keer eerder in de finale van een Grand Slam, maar winnen konden ze nog nooit. Ook de eerste plaats op de wereldranglijst is de inzet van het duel. In onderlinge ontmoetingen staat het 4-2 voor de Deense. Op de WTA-Finals vorig jaar stuurde Wozniacki Halep met een droge 6-2 en 6-0 naar huis. Krijgen we in Melbourne een spannender duel te zien?

De voorlaatste dag wordt afgesloten met de dubbelfinale bij de mannen. Zevende reekshoofden Oliver Marach (ATP D-17) en Mate Pavic (ATP D-16) moeten aan de bak tegen elfde reekshoofden Juan Sebastian Cabal (ATP D-23) en Robert Farah (ATP D-27). Marach en Pavic verloren vorig jaar nipt de dubbelfinale op Wimbledon, en zijn uit op een eerste grandslamzege. Voor het Colombiaanse duo is een halve finale op Roland Garros vorig jaar hun beste prestatie.

[alert title=Programma dag 13”]

Matches of the day

F: [6] Chun Hsin Tseng (TPE) vs. [7] Sebastian Korda (USA)
Rod Laver Arena, eerste partij om 13.00 uur (3.00 uur Belgische tijd)

F: Dylan Alcott (AUS) vs. [1] David Wagner (USAS)
Rod Laver Arena, tweede partij vanaf 13.00 uur (3.00 uur Belgische tijd)

F: [1] Simona Halep (ROU) vs. [2] Caroline Wozniacki (DEN)
Rod Laver Arena, eerste partij om 19.30 uur (9.30 uur Belgische tijd)

F: [7] Oliver Marach (AUT) & Mate Pavic (CRO). [11] Juan Sebastian Cabal (COL) & Robert Farah (COL)
Rod Laver Arena, tweede partij vanaf 19.30 uur (9.30 uur Belgische tijd)

F: Clara Burel (FRA) vs. [2] En Shuo Liang (TPE)
Margaret Court Arena, eerste partij om 13.00 uur (3.00 uur Belgische tijd)

F: [1] Yui Kamiji (JPN) vs. [2] Diede De Groot (NED)
Margaret Court Arena, tweede partij vanaf 13.00 uur (3.00 uur Belgische tijd)

F: Stephane Houdet (FRA) vs. Shingo Kunieda (JPN)
Margaret Court Arena, derde partij vanaf 13.00 uur (3.00 uur Belgische tijd)

F: [1] En Shuo Liang (TPE) & Xinju Wang (CHN) vs. [7] Violet Apisah (PNG) en Lulu Sun (SUI)
Margaret Court Arena, vierde partij vanaf 13.00 uur (3.00 uur Belgische tijd)

Het volledige programma vind je hier terug.[/alert]

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws