Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2018: Round-Up dag 13: Wozniacki en zeven andere kampioenen zegevieren

#AusOpen 2018: Round-Up dag 13: Wozniacki en zeven andere kampioenen zegevieren

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de voorlaatste dag van de Australian Open werden er acht kampioenen gekroond. Caroline Wozniacki (WTA-2) triomfeerde in de vrouwenfinale en zorgde zo voor een Deense primeur.

Wozniacki glundert met eerste grandslamtitel

De topaffiche van de voorlaatste dag van de Australian Open was ongetwijfeld de vrouwenfinale tussen nummer twee Caroline Wozniacki en nummer één Simona Halep. In een spannende driesetter kwam Wozniacki eerst op voorsprong in een tiebreak, waarna Halep de sterkste was in de tweede set. Wozniacki haalde het uiteindelijk op de cruciale punten in de derde set en kroonde zich zo tot de eerste Deense grandslamwinnares uit de geschiedenis! Sweet Caroline kreeg nog een extra beloning: Vanaf volgende week neemt ze de nummer éénpositie over van Halep.

Andere finales

De voorlaatste dag van de Australian Open werd afgerond met de dubbelfinale bij de mannen tussen zevende reekshoofden Oliver Marach (ATP D-17) en Mate Pavic (ATP D-16) en elfde reekshoofden Juan Sebastian Cabal (ATP D-23) en Robert Farah (ATP D-27). Beide duo’s waren op jacht naar hun eerste grandslamtitel in het dubbelspel. Uiteindelijk veroverden de Oostenrijker Marach en Pavic de felbegeerde trofee in twee sets.

De Amerikaan Sebastian Korda (ITF-7) won de Australian Open bij de juniors. De 17-jarige Amerikaanse speler ging met 7-6 en 6-4 voorbij Chun Hsin Tseng (ITF-6) uit de Chinese Tapei. Korda treedt met zijn titel in de voetsporen van zijn vader Petr die twintig jaar geleden de Australian Open bij de profs op zijn naam schreef, in een finale tegen de Chileen Marcelo Rios.

Bij de meisjes mocht En Shuo Liang (ITF-5) uit de Chinese Tapei de trofee in de lucht steken. Liang won in de finale tegen de Française Clara Burel (ITF-33). Liang was later op de avond ook nog succesvol in het dubbelspel bij de meisjes. Samen met de Chinese Xinyu Wang (ITF-4) veroverde ze ook nog de dubbeltitel.

In de finale van de quad wheelchair singles spelen personen met quadriplegie, een gedeeltelijke of gehele verlamming van bovenlichaam en/of ledematen. De Australiër Dylan Alcott (ITF-3) pakte de titel op de Australian Open voor het thuispubliek. Hij was in de finale te sterk voor David Wagner (ITF-1). Voor Alcott is het zijn vierde opeenvolgende titel op de Australian Open.

In de rolstoelfinales werd de Nederlandse Diede De Groot (ITF-2) de kampioen bij de vrouwen na een zege tegen Yui Kamiji (ITF-1). Bij de mannen veroverde de Japanse rolstoeltennisser Shingo Kunieda (ITF-5) de titel na een thrillerzege tegen Stephane Houdet (ITF-3).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden