Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2018: Wat doen de Belgen volgens onze redactie?

#AusOpen 2018: Wat doen de Belgen volgens onze redactie?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Voor de start van de Australian Open 2018 schotelden we onze redactie vier vragen voor: “Wie wint in Melbourne?“, Wie zorgt er voor de verrassing?“, Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?” Hier kom je alvast te weten wat onze redactie voor de Belgen voorspelt.

Vrouwen

Steven
Ik vrees een beetje voor de kansen van Alison Van Uytvanck (WTA-78) en Kirsten Flipkens (WTA-73). ‘Ali’ opent tegen Petra Martic (WTA-81) die vorig jaar indruk maakte op Roland Garros en Wimbledon waar ze telkens de achtste finales haalde. ‘Flipper’ treft dan weer de oerdegelijke Alison Riske (WTA-89) van wie ze al twee keer eerder verloor. Ik vrees dat beide dames in drie sets het hoofd moeten buigen. Al is er uiteraard nog Elise Mertens (WTA-36) die met een qualifier sowieso de eerste ronde wel zal overleven. Daarna wachten met Daria Gavrilova (WTA-25) en Julia Görges (WTA-12) wel meteen twee kleppers. Ik verwacht dat die derde ronde het eindstation zal worden voor Mertens die zelf vooruitblikte voor Tennisplaza.

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography
Elise Mertens – © Jimmie48 Tennis Photography

Melissa
Mertens heeft er een hele mooie voorbereiding opzitten, maar komt misschien een tikkeltje vermoeid aan het toernooi. Met potentiële wedstrijden tegen Gavrilova en Görges komt ze eveneens al snel uit tegen speelsters in vorm. Een vierde ronde tegen Venus Williams (WTA-5) zou knap zijn. Van Uytvanck en Flipkens zie ik de eerste ronde overleven, maar daarna wordt het lastig.

Wouter
Mertens verkeert duidelijk in topconditie en kan hopelijk dit verderzetten op de Australian Open. De tweede ronde tegen thuisspeelster Gavrilova wordt echter geen sinecure. Voor Van Uytvanck en Flipkens behoort een tweede ronde zeker tot de mogelijkheden.

Kirsten Flipkens - © Melissa Van de Wiele
Kirsten Flipkens – © Melissa Van de Wiele

Mannen

Steven
Met David Goffin (ATP-7) en Ruben Bemelmans (ATP-119) zijn er twee landgenoten actief op de hoofdtabel in Melbourne. Al kenden ze beiden wat pech met de loting. De eerste twee rondes zullen voor Goffin een mooie opwarmer zijn voor hetgeen daarna komt. Met wellicht Fabio Fognini (ATP-27) en Juan Martin Del Potro (ATP-12) krijgt onze landgenoot vervolgens twee taaie tegenstrevers. Al moet hij in staat zijn die wedstrijden naar zich toe te trekken. Een kwartfinale tegen Roger Federer (ATP-2) is dan het resultaat en meteen ook het eindstation. Bemelmans treft meteen subtopper Lucas Pouille (ATP-18)

David Goffin - © IMAGELLAN
David Goffin – © IMAGELLAN

Melissa
Goffin zal makkelijk de eerste twee rondes overleven en tegen Fognini en Del Potro zal hij zware wedstrijden krijgen. Ik verwacht dat hij net een tikkeltje te kort zal komen tegen Federer in de kwartfinale. Bemelmans maakte een sterke indruk tijdens de kwalificaties en wist enkele keren een break achterstand om te buigen in setwinst. Hij komt dus met vertrouwen aan de start, terwijl Pouille nog niet veel gespeeld heeft sinds de Davis Cup-finale. Als Bemel sterk serveert zoals op de European Open, maakt hij misschien een kans.

Wouter
Goffin behoort zeker tot de outsiders in het toernooi. De loting is hem echter niet gunstig gezind met moeilijke duels tegen Fognini en Del Potro. Als hij tot in de kwartfinale geraakt, heeft hij zeker een kans om zijn stunt tegen Federer vanop de Masters te herhalen. Dan moet echter alles meezitten voor ‘La Goff’. Bemelmans van zijn kant zal vrees ik sneuvelen in de openingsronde.

Ruben Bemelmans op European Open 2017- © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Ruben Bemelmans op European Open 2017- © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Tennisplaza

Tennisplaza

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden