Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen: De vrouwelijke favorieten van de redactie

#AusOpen: De vrouwelijke favorieten van de redactie

#AusOpen: De vrouwelijke favorieten van de redactie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor de start van de Australian Open keek de Tennisplaza België-redactie in haar glazen bol om een antwoord op drie vragen te geven: “Wie wint de Australian Open?”, “Wie zorgt er voor de verrassing?” en “Wat doen de Belgen?”. Voorlopig hielden we het resultaat daarvan nog angstvallig geheim (kwestie van je niet te veel te beïnvloedden in het samenstellen van je Scorito-team!), maar nu kunnen we de resultaten bekendmaken.

Benieuwd naar de keuze van de redactie voor de mannen?

Wie wint de Australian Open?

Wouter
Victoria Azarenka. De Wit-Russische voelt zich in haar sas in Melbourne want ze won de Australian Open in 2012 en 2013. Ze imponeerde in Brisbane en zal in de finale in de Australian Open afrekenen met de Poolse Agnieszka Radwanska. Ik denk dat de Australian Open te vroeg komt voor Serena Williams die nog niet volledig fit is en niet op volledige krachten haar titel zal kunnen verdedigen.

Melissa
Victoria Azarenka. De Wit-Russische bewees vorige week in Brisbane dat ze in vorm is, en met Wim Fissette heeft ze een topcoach aan haar zijde. Ze won het toernooi reeds tweemaal, en lijkt helemaal terug te zijn. Tenzij Alison Van Uytvanck voor een stunt kan zorgen in de eerste ronde.

Chloë
Bij de vrouwen zou ik mijn geld op Victoria Azarenka zetten, gewoon uit voorgevoel en voor de leuke tenuetjes. Serena Williams sukkelt met blessures en is dus niet honderd procent fit. Ze wordt dan ook door Sharapova naar huis gespeeld.

Rob
Victoria Azarenka. Ze maakte indruk op de Brisbane International en is altijd goed in Melbourne, met twee titels in 2012 en 2013. Een half fitte Serena Williams gaat niet voldoende zijn om haar van een derde eindzege te houden.

Chris
Het vrouwentoernooi is moeilijker te voorspellen door de onzekerheid over Serena Williams. Van haar is geweten dat ze het vaak in het begin van een Grand Slam lastig heeft, terwijl ze nu in een moeilijk kwart is terechtgekomen, te beginnen met een openingswedstrijd tegen Giorgi, een mogelijke derde ronde tegen Schmiedlova en een kwartfinale tegen Sharapova (of Bencic). Overleeft ze haar kwart, dan zal de jongste Williams toch opnieuw de titel mee naar huis nemen.

Serena Williams - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Serena Williams – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Wie zorgt er voor de verrassing?

Chris
In het vrouwentoernooi verwacht ik weinig nieuwe namen bij de laatste acht. Als nummer 7 van de wereld zou het niet de allergrootste verrassing zijn, maar in de onderste helft zou ik niet verrast zijn mocht Angelique Kerber zich voor het eerst kunnen plaatsen voor een grandslamfinale.

Rob
Monica Puig. Al enkele jaren aan het opkomen, maar blijft voorlopig hangen tussen plaats 50 en 100. Ze heeft enkele knappe prestaties neergezet in Sydney, wat haar het nodige vertrouwen gegeven moet hebben. Tel daar een plaatsje in het makkelijkste kwart van de tabel bij, en Puig kan op de Australian Open 2016 misschien wel de start maken van een fikse opmars op de rankings.

Wouter
Daria Gavrilova zorgt voor de verrassing. De 21-jarige Australische speelster liet zich vorig jaar al opmerken met stunts tegen Maria Sharapova en Ana Ivanovic en won begin dit jaar al de Hopman Cup, samen met Nick Kyrgios. Met de steun van het thuispubliek denk ik dat Gavrilova in de tweede ronde wel kan verrassen tegen zesde reekshoofd Petra Kvitova.

Melissa
Julia Goerges. De 27-jarige Duitse speelde de finale in Auckland en doet het altijd goed Down Under. Ze bereikte er reeds driemaal de vierde ronde. Kan ze in de tweede ronde negende reekshoofd Karolina Pliskova verrassen?

Daria Gavrilova - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Daria Gavrilova – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Wat doen de Belgen?

Melissa
Het wordt zeer moeilijk voor de Belgische meisjes. Ik zie Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer nog wel de eerste ronde overleven, maar daarna wordt het zeer moeilijk. Ik zie Alison Van Uytvanck helaas niet stunten in de eerste ronde, daarvoor is Victoria Azarenka te sterk.

Wouter
Alison Van Uytvanck heeft het weeral niet getroffen met de loting. Ze zal het Victoria Azarenka wel lastig maken maar uiteindelijk toch in twee sets onderuit gaan. Kirsten Flipkens startte het seizoen sterk en kan zeker de tweede ronde bereiken maar daarin zal ze niet opgewassen zijn tegen derde reekshoofd Garbine Muguruza. Yanina Wickmayer tenslotte, zal knap de derde ronde bereiken maar daarin zal vijfde reekshoofd Maria Sharapova te sterk zijn.

Rob
Ik heb gemengde gevoelens voor onze Belgen. Met Victoria Azarenka krijgt Alison Van Uytvanck bijna een onmogelijke opdracht in de eerste ronde. Kirsten Flipkens trok een haalbare kaart in de eerste ronde, maar botst in de tweede ronda al op derde reekshoofd Garbine Muguruza. Hoewel ik denk dat Flipkens het wel spannend kan maken, verwacht ik dat Muguruza uiteindelijk te consistent gaat zijn voor Flipper. De beste kansen zijn er voor Yanina Wickmayer. Ze heeft een vierde ronde van vorig jaar te verdedigen, maar de eerste twee rondes moeten zeker haalbaar zijn. De vraag is dan wat ze tegen vijfde reekshoofd Maria Sharapova kan. Hoewel Wickmayer altijd goed is in grote matchen, zal Sharapova waarschijnlijk toch iets te hoog gegrepen zijn.

Chris
De Belgische dames hebben het niet getroffen met de loting. Alison Van Uytvanck is wellicht kansloos in ronde één tegen Victoria Azarenka. Voor Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer is de tweede ronde haalbaar, maar ik verwacht dat beiden daarin het loodje zullen leggen.

Chloë
Yanina Wickmayer gaat in de derde ronde ten onder tegen Maria Sharapova, Kirsten Flipkens overleeft de eerste ronde, maar kan Gabrine Muguruza niet meer dan 8 spelletjes afsnoepen. Alison Van Uytvanck laat af en toe flitsen zien van goed tennis, maar kan geen vuist maken tegen Victoria Azarenka in de eerste ronde.

Benieuwd naar de keuze van de redactie voor de mannen?

Yanina Wickmayer - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Yanina Wickmayer – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws