Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen Preview: Titelverdedigers en beste Belgen moeten meteen aan de bak

#AusOpen Preview: Titelverdedigers en beste Belgen moeten meteen aan de bak

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ready? Play! Down under is het kruim van de tenniswereld officieel gestart aan het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Aangezien het zowel bij de mannen als bij de vrouwen aan de bovenste tabelhelft was om de Australian Open op gang te slaan, komen meteen de titelverdedigers en onze beste man en vrouw in Melbourne op de baan.

De Belgen

Twee Belgen dus op de baan op dag 1 van de Australian Open 2016. Om 1 uur Belgische tijd beginnen ze er beiden aan: Yanina Wickmayer (WTA-41) bij de vrouwen en David Goffin (ATP-16) bij de mannen.

Op Show Court 2 komt Goffin als eerste op de baan. Vorig jaar verloor hij nog teleurstellend in de tweede ronde, en dus wil hij er dit jaar alles aan doen om verder te geraken. Vooral met zijn stevige overwinning tegen Feliciano Lopez (ATP-19) op een demonstratietoernooi vorige week maakte hij indruk. En daaruit moet hij dan ook het nodige vertrouwen hebben getankt.

In de eerste ronde wacht alvast een tegenstander waar La Goff niet al te veel problemen mee mag ondervinden. Sergiy Stakhovsky (ATP-62) is op het ATP-circuit eerder gekend voor zijn straffe meningen en daden dan voor zijn tennis. Tegen Goffin speelde hij al een keer eerder – herinner je die David Cup-ontmoeting die door de rellen in Oekraïne verplaatst moesten worden en vooral Stakhovsky’s talloze reacties daarop. Toen vernederde Goffin de Oekraïner (6-3, 6-1 & 6-2) en het ziet er naar uit dat een Goffin die een beetje op zijn niveau speelt hetzelfde gaat doen op de Australian Open.

Ook voor Wickmayer begint het toernooi al om één uur Belgische tijd. Op Court 7 kijkt zij de Slowaakse Magdalena Rybarikova (WTA-75) in de ogen. Wickmayer presteert graag op de grote momenten, en dus zal ze er naar alle waarschijnlijkheid wel staan tegen de Slowaakse. De vierde ronde die ze te verdedigen heeft, kan echter wel voor wat extra druk zorgen. De vorige ontmoetingen spreken in elk geval al in het voordeel van Wicky. Vijf keer ontmoetten de twee elkaar al, telkens op hardcourt. Drie keer ging de match naar de Belgische, maar het is wel Rybarikova die de laatste match (in 2014) naar haar kant toe trok.

Matches of the day

Verder nog op het programma: Serena Williams (WTA-1) en Novak Djokovic (ATP-1) die hun queeste om hun titel te verdedigen starten tegen respectievelijk Camila Giorgi (WTA-36) en Hyeon Chung (ATP-51). Twee eerste rondes waarin niet al te veel problemen verwacht worden voor de topreekshoofden, al is het natuurlijk wel afwachten hoe het met de knie van La Williams staat. Ook heel wat andere schaduwfavorieten zoals Roger Federer (ATP-3), Petra Kvitova (WTA-6), Maria Sharapova (WTA-5), Thomas Berdych (ATP-6) en Agnieszka Radwanska (WTA-4) starten in de Belgische ochtend aan hun Australian Open-campagne.

Wij kijken echter vooral uit naar het ongetwijfeld beklijvende duel tussen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-10) en Marcos Baghdatis (ATP-48). Vorig jaar was Baghdatis down under nog te sterk voor onze Goffin en de geroteerde Cyprioot kan altijd wat meer op een Grand Slam. Hoewel een stabiele Tsonga in vijf duels nog geen enkele keer ten onder ging tegen Baghdatis, werden het meestal wel spannende matchen. Afwachten dus wat de Oldie Tsonga in de weg kan leggen onder een waarschijnlijk bloedhete zon.

[alert type=”info” title=”Programma dag 1″]

De Belgen

R1: [15] David Goffin (ATP-16) vs. Sergiy Stakhovsky (UKR; ATP-62)
Show Court 2, eerste partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

R1: Yanina Wickmayer (WTA-41) vs. Magdalena Rybarikova (SVK; WTA-75)
Court 7, eerste partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

Matches of the Day

R1: [1] Serena Williams (USA; WTA-1) vs. Camila Giorgi (ITA; WTA-36)
Rod Laver Arena, tweede partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

R1: [1] Novak Djokovic (SRB; ATP-1) vs. Hyeon Chung (KOR; ATP-51)
Rod Laver Arena, derde partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

R1: [9] Jo-Wilfried Tsonga (FRA; ATP-10) vs. Marcos Baghdatis (CYP; ATP-48)
Margaret Court Arena, tweede partij vanaf 19.00 uur (9.00 uur Belgische tijd)

[/alert]

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS