Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen Round-Up Dag 10: Wisselend succes voor de Belgen, Kerber verrast, hoogdag voor het Britse tennis

#AusOpen Round-Up Dag 10: Wisselend succes voor de Belgen, Kerber verrast, hoogdag voor het Britse tennis

#AusOpen Round-Up Dag 10: Wisselend succes voor de Belgen, Kerber verrast, hoogdag voor het Britse tennis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag 10 van de Australian Open kon juniore Lara Salden niet opnieuw voor een stunt zorgen. Rolstoeltennisser Joachim Gérard won zijn partij wel, terwijl Victoria Azarenka haar koffers moest pakken.

De Belgen

Na twee mooie overwinningen in het juniorentoernooi stond Lara Salden (ITF-84) in de derde ronde voor een loodzware opgave tegen de Slovaakse Tereza Mihalikova (ITF-6), tweede reekshoofd en tevens titelverdedigster bij de meisjes in Melbourne. Mihalikova bleek in twee sets te sterk voor onze landgenote, die evenwel mag terugblikken op een knap grandslamdebuut.

Rolstoelstennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-4) speelde zijn eerste wedstrijd tegen de Nederlander Maikel Scheffers (ITF Wheelchair-7). Gérard won na 1 uur en 5 minuten met 6-3 en 6-2 en plaatst zich zo voor de halve finale tegen Stéphane Houdet (ITF Wheelchair-2).

De wedstrijd van Kim Clijsters met Iva Majoli in het Legends’ damesdubbel tegen Marion Bartoli en Arantxa Sanchez-Vicario werd uitgesteld naar donderdag. Clijsters nam nog wel even de tijd om te poseren voor de groepsfoto met de andere ex-spelers die aan het werk zijn in de Legends wedstrijden.

Matches of the day

De topaffiche van de dag in het damestoernooi was de partij tussen Victoria Azarenka (WTA-16) en Angelique Kerber (WTA-6). Ondanks de hogere positie van de Duitse op de WTA-ranglijst startte Azarenka als favoriete aan de wedstrijd. In hun vorige zes ontmoetingen won de Wit-Russische telkens van Kerber en ook de laatste ontmoeting eerder deze maand in Brisbane ging met duidelijke cijfers naar Azarenka. Kerber nam echter de beste start en liep in de eerste set uit tot 4-0, waarna ze de set binnnenhaalde met 6-3. In set 2 leek Azarenka gelijk te stellen maar zowel 40-0 bij 5-2 als 40-15 bij 5-4 op haar eigen opslag kon ze niet omzetten in game- en setwinst. Kerber speelde complexloos en stoomde ineens door naar 7-5 winst. De Duitse bereikt zo voor het eerst de halve finale op de Australian Open en maakt een grote kans om door te stoten naar haar eerste grandslamfinale, niet geheel onverwacht volgens een van onze redacteurs aan het begin van het toernooi.

Kerber neemt het in de halve finale op tegen de Britse revelatie Johanna Konta (WTA-47), die met 6-4 en 6-1 een einde maakte aan het sprookje van de Chinese Shuai Zhang (WTA-133).

Bij de mannen ging de eerste kwartfinale van de dag tussen Andy Murray (ATP-2) en David Ferrer (ATP-8). Ferrer kon, na verlies van de eerste set, de tweede set in tiebreak winnen, maar in de twee volgende sets was Murray duidelijk de betere: 6-3, 6-7 (5), 6-2 en 6-3 winst voor de Brit. Zijn tegenstander in de halve finale moest komen uit het duel tussen Gael Monfils (ATP-25) en Milos Raonic (ATP-14). De Canadees kende een sterk seizoensbegin en was in acht wedstrijden dit jaar nog ongeslagen, met als uitschieter een overwinning tegen Roger Federer in de finale in Brisbane. Raonic bevestigde ook vandaag zijn goede vorm en versloeg Monfils in vier sets: 6-3, 3-6, 6-3 en 6-4.

Momenten van de dag

Na vele jaren te moeten teren op enkele halve finales in grandslamtoernooien van Tim Henman als enige lichtpuntje kent het Britse tennis de laatste jaren opnieuw successen op het allerhoogste niveau, voornamelijk door de prestaties van Andy Murray. Doordat bij de dames Johanna Konta, weliswaar geboren in Australië uit Hongaarse ouders, en Jamie Murray in het herendubbel op de Australian Open ook een plek in de halve finales wisten af te dwingen, kwam er een einde aan een aantal lange, minder succesrijke periodes en zorgden de broers Murray tevens voor een unicum.

koen

koen

Meer nieuws