Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen Round-Up dag 11: Gérard, Djokovic, Williams & Kerber naar finales

#AusOpen Round-Up dag 11: Gérard, Djokovic, Williams & Kerber naar finales

#AusOpen Round-Up dag 11: Gérard, Djokovic, Williams & Kerber naar finales

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Australian Open nadert zo stilaan zijn ontknoping, en dat betekent dat de eerste finalisten bekend raken. En zo’n finaleplaatsen waren er voor Serena Williams (WTA-1), Novak Djokovic (ATP-1), Angelique Kerber (WTA-6) én onze eigen Joachim Gérard (ITF-4). Verder was er opnieuw winst voor Kim Clijsters en was er een Big Brother-momentje voor Nick Kyrgios.

De Belgen

Vier partijen stonden er geprogrameerd voor onze landgenoten. Zowel Kim Clijsters als Joachim Gérard zouden twee keer in actie moeten komen, maar door de hevige regen kwamen ze elk uiteindelijk maar één keer uit de kleedkamer. Niet getreurd echter, want beiden wonnen hun partij.

Met een knalprestatie plaatst Gérard zich zo voor het eerst in zijn carrière voor de finale van het enkelspel op een Grand Slam. Op die manier kan hij enkele maanden na zijn eerste Masters-titel ook meteen een eerste grandslamtitel op zak steken. Ook in het dubbelspel komt de Belg nog in actie, maar zijn halve finale werd dus uitgesteld naar vrijdag.

Ook Kim Clijsters kan zich nog plaatsen voor de finale, meer bepaald die van de Women’s Legends’ Doubles. Daarvoor moet ze samen met haar partner Iva Majoli Marion Bartoli en Arantxa Sanchez-Vicario opzij zetten. Ook die partij werd verschoven naar vrijdag, en dus speelde Clijsters enkel een entertainende demonstratie dubbel met Todd Woodbridge tegen Henri Leconte en opnieuw Sanchez-Vicario. Hoewel er niks op het spel stond, wouden alle vier de spelers wel winnen. Uiteindelijk waren het Aussies Kim en Todd die met de winst gingen lopen.

Kim Clijsters - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Kim Clijsters – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Matches of the Day

Het grote publiek was echter vooral geïnteresseerd in de drie halve finales die gepland stonden. Dat publiek zag vooral dat Serena Williams het niet eens spannend maakte tegen Agnieszka Radwanska (WTA-4). Met 6-0 en 6-4 kreeg die laatste een flinke veeg uit de pan. Wie er nog aan moest twijfelen, Williams is op ramkoers om een nieuwe titel in Melbourne te veroveren.

“Radwanska over Serena Williams: ‘Ik ben niet eens kwaad. Ik denk niet dat er iemand echt op haar niveau kan spelen.'”

De enige die daar toch nog een stokje voor kan steken is de Duitse Angelique Kerber. Voor de eerste keer plaatste ze zich voor een grandslamfinale. Dat deed ze door een van de witte konijnen van deze AusOpen naar huis te sturen. Johanna Konta (WTA-47) streed voor wat ze waard was, maar moest uiteindelijk toch met 6-4 en 7-5 het onderspit delven.

Bij de mannen was het uitkijken naar de zoveelste clash tussen Novak Djokovic en Roger Federer (ATP-3). In een hoogstaande partij kon Federer twee sets niet eens in de buurt van Djoker komen: 6-1 en 6-2. Heel even kon de Zwitserse ex-nummer 1 nog zijn voet langs die van Djokovic zetten (3-6), maar in de vierde set maakte de Serviër het zonder genade af: 6-3.

Moment van de dag

Hoewel het meeste aandacht gezogen werd naar de halve finales en de ge-wel-di-ge punten die de halve finalisten uitwisselden, was er toch nog een Australische bad boy die nog wat aandacht wou opeisen. Deze keer kwam hij echter eens niet in een negatief daglicht te staan. Hoewel hij het lang verborgen wist te houden, is het nu al even bekend dat het “dik aan” is tussen Kyrgios en landgenote Ajla Tomljanovic (WTA-67). Het jonge koppeltje koppelde werk aan plezier en speelde op de Australian Open zelfs samen in het gemengd dubbel. Ondertussen mag dan ook iedereen het weten dat de twee Aussies elkaar graag zien, al was onderstaande foto niet helemaal gepland. Een camera pikte toevallig de kus tussen de twee tortelduifjes op en al snel kwam de bewuste foto online te staan. Heeft de bad boy dan toch ook een klein hartje?

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws