Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen Round-Up Dag 12: Murray in finale na vijfsetter, Gérard out in dubbel

#AusOpen Round-Up Dag 12: Murray in finale na vijfsetter, Gérard out in dubbel

#AusOpen Round-Up Dag 12: Murray in finale na vijfsetter, Gérard out in dubbel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Andy Murray bereikte op dag 12 voor de vijfde keer in zijn carrière de finale van de Australian Open. Joachim Gérard sneuvelde in de halve finale van het dubbelspel.

De Belgen

Rolstoelstennisser Joachim Gérard (ITF D-7) was de enige Belg die op dag 12 in actie kwam op de courts in Melbourne. Samen met de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF D-6) speelde hij in de halve finale van het mannendubbel tegen de Brit Gordon Reid (ITF D-1) en de Japanner Shingo Kunieda (ITF D-5), de tweede reekshoofden. Reid en Kunieda bleken met 7-6 (3) en 6-2 net iets sterker dan onze landgenoot en Fernandez. Zaterdag treft Gérard Reid opnieuw in de enkelfinale.

Matches of the day

Alle ogen waren vrijdag gericht op de tweede halve finale bij de mannen tussen Andy Murray (ATP-2) en Milos Raonic (ATP-14). Raonic, die in de vierde ronde verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Wawrinka, speelde zijn tweede halve finale in een grandslamtoernooi, Murray al zijn achttiende. Met name door indrukwekkend spel van de Canadees werd het een partij die lang heel gelijk opging. Raonic brak in de openingsgame van de wedstrijd, wat volstond om de eerste set met 6-4 te winnen, terwijl er in set 2 pas in het laatste opslagspel een break werd geplaatst, ditmaal door Murray die de set binnenhaalde met 7-5. In de derde set moest een tiebreak de beslissing brengen. De 25-jarige Canadees was hierin de sterkste met 7-4 en pakte een 2-1 voorsprong in sets. Een verrassing leek stilaan in de maak maar Murray dacht daar anders over. Op 3-3 speelde de Schot een ijzersterke game om de opslag van Raonic te breken en iets later haalde hij de set binnen met 6-4. De bordjes volledig in evenwicht, maar Raonic wankelde fysiek meer en meer. In de vierde set verdween hij al even in de coulissen voor een medische time-out en vooral in set 5 bleek de Canadees steeds beperkter in zijn bewegingen als gevolg van een blessure. Murray rook zijn kans en liep meteen uit tot 4-0, waarna hij de wedstrijd binnenhaalde met 6-2. Meteen de vijfde finale voor Murray in Melbourne, maar van zijn vorige vier wist hij er geen enkele te winnen en de laatste drie finales was het Novak Djokovic, zijn tegenstander zondag, die te sterk was voor de Schot.

Eerder op de dag werd reeds de dubbelfinale bij de vrouwen gespeeld in de Rod Laver Arena. Topreekshoofden Martina Hingis (WTA D-1) en Sania Mirza (WTA D-1) namen het daarin op tegen zevende reekshoofden Andrea Hlavackova (WTA D-20) en Lucie Hradecka (WTA D-17). Hingis en Mirza, die al 35 (!) wedstrijden niet meer verloren, maakten hun favorietenstatus ook dit keer waar en wonnen hun derde grandslamtoernooi op rij met 7-6 (1) en 6-3.

Moment van de dag

Milos Raonic kon zich weliswaar net niet plaatsen voor zijn eerste grandslamfinale, maar onder begeleiding van Carlos Moya maakte hij indruk met een meer gevarieerd spel dan voorheen. Zijn supporters lieten dan ook veelvuldig horen dat zij #BelieveInTheSleeve, verwijzend naar het armstuk dat de Canadees bij zijn wedstrijden telkens draagt.

koen

koen

Meer nieuws