Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen Round-up dag 14: Djokovic aan het feest

#AusOpen Round-up dag 14: Djokovic aan het feest

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Game, set and match. Na veertien dagen tennis van wereldkwaliteit, werd zondag de laatste bal geslagen op de Australian Open 2016. Novak Djokovic (ATP-1) maakte zijn favorietenrol waar en stak de titel op zak, en ook de kampioenen in het gemengd dubbel werden op zondag gekroond.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Zoals elk jaar kende deze Australian Open weer heel wat hoogte- en dieptepunten, maar na veertien dagen van emotionele rollercoasters en vooral ook weinig slaap voor de échte fans, duurt het weer een jaar voordat er opnieuw op het hoogste niveau getennist zal worden in Melbourne. Op de laatste dag stonden er nog twee belangrijke matchen op het programma. Zowel in het gemengd dubbel als in het heren enkelspel moest er namelijk nog een winnaar gekroond worden.

Eerst was het de beurt aan de dubbelparen. Na twee spannende sets was de match tussen Elena Venina (RUS) en Bruno Soares (BRA) en Coco Vandeweghe (USA) en Horia Tecau (ROU) volledig in evenwicht. Met beiden een set achter hun naam (6-4; 4-6) kwam er een supertiebreak aan te pas om te beslissen wie de titel mee naar huis mocht nemen. Daarin waren Vesnina en Soares net iets constanter en met 10-5 kroonden zij zich tot nieuwe kampioenen.

Bij de mannen was het dan weer uitkijken naar een beklijvend duel tussen Djokovic (ATP-1) en Andy Murray (ATP-2). Hoewel de eerste set wel heel snel voorbij was door een te hoge foutenlast van Murray (6-1), werd het daarna alsnog spannend. Djokovic bleek echter te stabiel en gaf op de belangrijke momenten geen duimbreed toe. Met 7-5 en 7-6 (3) pakte The Djoker al zijn zesde Australian Open-titel, en meteen ook zijn elfde grandslamtitel. Slechts vier spelers deden ooit beter, met onder andere alleenheerser Roger Federer (17 titels) en Rafael Nadal (14 titels).

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS