Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen Round-Up dag 7: Federer op wolkjes, Djokovic in nauwe schoentjes

#AusOpen Round-Up dag 7: Federer op wolkjes, Djokovic in nauwe schoentjes

#AusOpen Round-Up dag 7: Federer op wolkjes, Djokovic in nauwe schoentjes

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

En de zevende dag was een rustdag, maar niet op de Australian Open. In Melbourne stond David Goffin oog in oog met zijn idool, Roger Federer. Kirsten Flipkens speelde een dubbeltje en Seppe Cuypers debuteerde op het hoofdtoernooi bij de junioren. Ook titelverdedigers Djokovic en Williams kwamen de baan op.

De Belgen

De laatste Belg in het enkelspel, David Goffin (ATP-16) veroverde voor het eerst een plaatsje in de achtste finales down under. Daarin mocht de frêle Luikenaar het voor de vierde keer opnemen tegen zijn grote held, Roger Federer (ATP-3). In de onderlinge ontmoetingen leidt de Zwitser met 3-0. Ook de statistiek van het aantal gewonnen wedstrijden tegen een top 10-speler tijdens een Grand Slam-toernooi staat met 0-7 niet echt in het voordeel van Goffin.

Hoewel de wedstrijd veel later aanving dan voorzien, werd al van bij het begin snel duidelijk dat het voor Goffin geen makkelijke klus zou worden om Federer in het nauw te drijven. De Fed Express draaide meteen op volle toeren en maakte nauwelijks fouten. Na amper 21 minuten stond de 6-2 op het scorebord. In de tweede set toonde de grootmeester zo mogelijk nog meer van zijn kunnen. Met 6-1 trakteerde hij Goffin op een tennislesje om u tegen te zeggen. Zelfs de tennisser in Roger Federer blijft echter een mens en in de derde set leek de Zwitserse concentratie te verslappen. Goffin gaat op een bepaald moment zelfs door de opslag van Federer. King Roger herpakt zich net op tijd en serveert bij 5-4 de wedstrijd uit. Goffin kan zijn optimistische droom om meer dan één set van Federer te winnen weer eventjes opbergen.

Kirsten Flipkens (WTA D-158) dubbelde met vriendin Dominika Cibulkova (WTA D-180). Tegen de ingeweken thuisspelers Anastasia (WTA D-47) en Arina Rodionova (WTA D-56) schudden Flipkens en Cibulkova een erg goede wedstrijd uit hun mouw. De eerste set won het Belgische-Slovaakse duo met 7-5. De twee ging vlotjes naar de Austalische zusjes, 2-6. De veer leek gebroken bij Flipkens en Cibulkova in de derde set. Met 4-6 zit hun Australian Open-avontuur er nu finaal op.

Seppe Cuypers (ITF-68) beleefde een primeur vandaag, voor het eerst stond hij op de hoofdtabel van de Australian Open bij de juniores. Tegen thuisspeler Lucas Vuradin (ITF-399) speelde Cuypers een meer dan verdienstelijke wedstrijd. Hij verloor echter in twee sets, 4-6 en 6-7(1). De steun van het thuispubliek zal zeker en vast een grote boost geweest zijn voor de veel lager gerangschikte Vuradin. Cuypers dingt nog wel mee naar de dubbeltitel.

Matches of the day

Maria Sharapova (WTA-5) werd voor het eerst echt getest door Belinda Bencic (WTA-13). De twee stonden nog nooit eerder tegenover elkaar en hun eerste ontmoeting zette meteen de toon. Sharapova vuurde 21 aces richting haar Zwitserse tegenstandster en maakte bijna zes keer zoveel winners als Bencic. Met ook dubbel zo veel unforced errors als haar opponente, brengt de Russische de bordjes wel in evenwicht. Zowel de eerste als de tweede set werden dan ook op het scherp van de snee gespeeld. Uiteindelijk haalde Sharapova het met twee maal 7-5. Zij mag zich opmaken voor kwartfinale-duel met Serena Williams (WTA-1). Williams verspilde nauwelijks energie aan de Russische Margarita Gasparyan (WTA-58).

Wie wel tot het uiterste moest gaan om zijn plekje in de kwartfinale veilig te stellen, was titelverdediger Novak Djokovic (ATP-1). De Serviër trad aan tegen Gilles Simon (ATP-15) en had vijf sets nodig om afstand te nemen van de Fransman. Met 6-3, 6-7(1), 6-4, 4-6 en 6-3 stonden de twee bijna vijf uur op de baan. Verder maakte Kei Nishikori (ATP-7) korte metten met een landgenoot van Simon. In drie sets zette hij Jo-Wilfried Tsonga (ATP-10) eenvoudig aan de kant. Tomas Berdych (ATP-6) had dan weer vijf sets nodig om de Spaanse Roberto Bautista Agut (ATP-21) van zich af te schudden.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws