Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen Round-Up dag 9: Clijsters neemt revanche, Federer en Djokovic klaar voor clash

#AusOpen Round-Up dag 9: Clijsters neemt revanche, Federer en Djokovic klaar voor clash

#AusOpen Round-Up dag 9: Clijsters neemt revanche, Federer en Djokovic klaar voor clash

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de negende dag van de open Australische kampioenschappen kwamen er geen Belgen in actie op het hoofdtoernooi. Wel stonden er vier kwartfinales op het programma, twee bij de heren, twee bij de dames. Maar liefst vier (ex-)nummers één van de wereld tekenden hier present. Bovendien nam Kim Clijsters revanche voor haar verloren wedstrijd van gisteren.

Matches of the day

Agnieszka Radwanska (WTA-4) mocht als eerste het terrein op. Zij trad in haar kwartfinale aan tegen de Spaanse Carla Suárez-Navarro (WTA-11). Radwanska leidt in onderlinge ontmoetingen met 3-1 en lijkt deze trend van bij de eerste bal te willen verderzetten. De Poolse staat meteen scherp en krijgt weliswaar heel wat hulp van Suárez-Navarro. Ondanks de krachtige, enkelhandige bakchand van de Spaanse, maakt ze onwaarschijnlijk veel fouten in de eerste set. Na nauwelijks een half uurtje spelen, staat de 6-1 in het voordeel van Radwanska op het bord. In set 2 zien we flarden van de wedstrijd die verwacht werd. Zowel Suárez-Navarro als Radwanska maken knappe punten, de Spaanse maakt echter nog steeds te veel fouten om Radwanska in het nauw te drijven. Na een klein uurtje haalt de Poolse ook de tweede set binnen, 6-3.

Vervolgens mochten Serena Williams (WTA-1) en Maria Sharapova (WTA-5) onderling uitvechten wie een plaatsje in de halve finale verdient. De twee toppers stonden reeds 20 keer tegen over elkaar, Sharapova kon slechts tweemaal aan het langste eind trekken. Zo stonden ze vorig jaar nog oog in oog in de finale, hier in Melbourne. Sharapova kon aanklampen, maar verloor in twee sets. Vandaag kantelen de statistieken wederom in het voordeel van Williams. De Amerikaanse slaat tien aces en twintig winners meer dan Sharapova. Na anderhalf uur spelen stuurt ze de Russische schone met 6-4 en 6-1 weer naar de kleedkamers.

Na haar match had Serena nog tijd om wat te dollen met Djokovic op Twitter.

Bij de mannen mochten Roger Federer (ATP-3) en Tomas Berdych (ATP-6) de spits afbijten. Afgaande op hun respectievelijke rankings, zou dit een spannende wedstrijd moeten worden. Federer blijft echter nog steeds meer dan een maatje te sterk voor de Tsjech. In de eerste set klampt Berdych aan, Federer is uiteindelijk de sterkste in de tie break. Set 2 en 3 leveren minder suspense op. De Zwitser is duidelijk in vorm en reserveert met 6-2 en 6-4 zijn plek in de halve finale tegen titelverdediger Novak Djokovic (ATP-1).

Deze Djokovic werd geconfronteerd met de Japanse revelatie Kei Nishikori (ATP-7). Hoewel hij meer aces en winners sloeg dan Djokovic, kon hij niet voorkomen dat de Serviër in drie sets een einde maakt aan zijn Australische droom. Met 6-3, 6-2 en 6-4 mag Djokovic zich klaarmaken voor een clash met Roger Federer. In de onderlinge duels tussen beide heren staat het 22-22. Federer won hun round robin-ontmoeting in de Barclays ATP World Tour Finals in december, Djokovic won uiteindelijk de finale.

De Belgen

Kim Clijsters is de enige Belg die nog in actie komt in Melbourne. Samen met de Kroatische Iva Majoli treedt ze aan in de Women’s Legends’ Doubles. Hun eerste partij verloren ze van het duo Navratilova/Davenport. Vandaag hadden ze meer geluk. Tegen de Australische Nicole Bradtke en de Oostenrijkse Barbara Schett, tegenwoordig vooral bekend als presentatrice op Eurosport, wonnen Clijsters en Majoli de eerste set met 5-4(0). De tweede set ging met 2-4 naar de tegenstanders, maar onze Belgisch-Kroatisch duo zette alles weer recht in de derde set. Ze winnen hun tweede wedstrijd met 4-3 (5/4).

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws