Home » Grand Slam » Australian Open » Australian Open dag 10: Minnen en Gérard stoten door, halve finalisten zijn bekend

Australian Open dag 10: Minnen en Gérard stoten door, halve finalisten zijn bekend

Australian Open dag 10: Minnen en Gérard stoten door, halve finalisten zijn bekend

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag 10 was een topdag voor Greet Minnen (ITF-45), ze bereikte de kwartfinale in het enkelspel en halve finale in het dubbelspel. Joachim Gérard (ITF-6) behaalde zijn eerste overwinning in het enkelspel op een Grand Slam. De halve finalisten bij de mannen en vrouwen zijn intussen ook bekend.

De Belgen

Greet Minnen is aan een sterk parcours bezig in Melbourne, in de achtste finale versloeg ze de Japanse Chihiro Muramatsu (ITF-77) met 6-3 en 7-5. In het dubbelspel was ze samen met de Duitse Katharina Hobgarski te sterk voor zesde reekshoofden Aliona Bolsova Zadoinov uit Spanje en de Katherine Sebov uit Canada met 2-6 6-2 en [10-8].

Ook Joachim Gérard is goed begonnen aan de Australian Open, hij won voor het eerst een wedstrijd in het enkelspel van een Grand Slam. Hij was met 7-5 6-1 te sterk voor de Fransman Nicolas Peifer (ITF-8). Op donderdag komt Gérard zowel in het enkel- als dubbelspel in actie.

Match of the day

Bij de mannen en de vrouwen stonden vandaag de resterende kwartfinales op het programma. Serena Williams (WTA-1) plaatste zich makkelijk voor de halve finale na winst tegen Dominika Cibulkova (WTA-10) en gunde haar opponente maar vier spelletjes. In een “all American” halve finale zal een verkouden Serena het echter niet opnemen tegen zus Venus (WTA-18), maar wacht een duel met de veertien jaar jongere Madison Keys (WTA-35).

Bij de mannen kregen we een hoogstaande kwartfinale tussen titelverdediger Stan Wawrinka (ATP-4) en Kei Nishikori (ATP-5). Stanimal haalde het in drie sets: 6-3 6-4 7-6(6)

De partij tussen nummer één Novak Djokovic (ATP-1) en Milos Raonic (ATP-8) was echter minder hoogstaand, Djokovic haalde het met 7-6(5) 6-4 6-2 en strijdt tegen de Zwitser om een plaats in de finale. De Serviër is vastbesloten om er een spektakelstuk van te maken.

Moment van de dag

Een eerste halve finale op een Grand Slam is altijd speciaal, daarom kozen we voor de overwinning van Keys als moment van de dag.

De vijftien jaar oudere Venus Williams stond in 1997 voor het eerst in de kwartfinale. Achttien jaar geleden stond Sabine Appelmans nog in de top 20.. time flies!

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws