Home » Grand Slam » Australian Open » Australian Open Dag 11: Sprookje Minnen duurt voort, exit Gérard, droomfinales komen eraan

Australian Open Dag 11: Sprookje Minnen duurt voort, exit Gérard, droomfinales komen eraan

Australian Open Dag 11: Sprookje Minnen duurt voort, exit Gérard, droomfinales komen eraan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag 11 van de Australian Open stond in het teken van de halve finales bij de vrouwen, ook bij de mannen is de eerste finalist bekend. Bij de junioren stootte Greet Minnen (ITF-45) door naar de halve finale in het enkelspel en bereikte ze ook de dubbelfinale. Joachim Gérard werd helaas uitgeschakeld.

De Belgen

Greet Minnen startte als enige landgenote bij de juniores, en ze vertegenwoordigd nog steeds met verve de Belgische driekleur. In het enkelspel bereikte ze de halve finale na winst tegen de Sloveense Manca Pislak (ITF-78) met 6-2 6-2. Samen met de Duitse Katharina Hobgarski (ITF-66) staat ze in de finale.

Joachim Gérard verging het minder goed. In het enkelspel moest hij met 6-3 2-6 3-6 de duimen leggen tegen het Franse tweede reekshoofd Stéphane Houdet. Ook in heet dubbelspel werd Gérard uitgeschakeld aan de zijde van de Nederlander Maikel Scheffers. Ze verloren van het Brits-Argentijnse duo Gordon Reid en Gustavo Fernandez met 1-6 en 5-7.

Match of the day

Bij de vrouwen zijn de finalisten bekend, we krijgen een droomfinale tussen Serena Williams (WTA-1) en Maria Sharapova (WTA-2). Williams was in haar halve finale met 7-6(5) 6-2 de betere van Madison Keys (WTA-35). Sharapova versloeg landgenote Ekaterina Makarova (WTA-11) met 6-3 6-2. In onderlinge duels staat het 16-2 voor Serena, Sharapova wist voor het laatst te winnen op de Australian Open van 2005 en staat dus voor een moeilijke opgave.

Moment van de dag

De partij tussen Andy Murray (ATP-6) en Tomas Berdych (ATP-7) werd een ware thriller. De Tsjech won een bloedstollende eerste set met 6-7(6) na 77 minuten. Daarna kantelde de wedstrijd echter en kreeg de Brit het mentale voordeel, met 6-0 6-3 7-5 plaatste hij zich voor de finale. Vooral de ‘bagel’ in set twee was indrukwekkend, en zijn interview na de wedstrijd was klasse.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws