Home » Grand Slam » Australian Open » Australian Open Dag 12: Minnen en Wawrinka moeten koffers pakken

Australian Open Dag 12: Minnen en Wawrinka moeten koffers pakken

Australian Open Dag 12: Minnen en Wawrinka moeten koffers pakken

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Australian Open gaat zijn eindfase in, op dag 12 kwam voor het laatst een landgenote in actie. Greet Minnen (ITF-45) kon helaas geen vervolg breien aan haar mooi parcours, en moet zonder titel naar huis. Ook de titelverdediger bij de mannen, Stan Wawrinka (ATP-4), is uitgeschakeld.

De Belgen

Greet Minnen kwam op vrijdag in actie in het enkel- en dubbelspel. In de halve finale moest ze haar meerdere erkennen in de 16-jarige Tereza Mihalikova (ITF-56). Enkele uren later moest ze aan de bak in de dubbelfinale, maar samen met de Duitse Katharina Hobgarski (ITF-66) trok ze ook daar aan het kortste eind. Dankzij haar mooi parcours in Melbourne rukt Minnen wellicht op richting top 20 bij de juniores.

Match of the day

Voor het derde jaar op rij stonden Novak Djokovic (ATP-1) en Stan Wawrinka (ATP-4) tegenover elkaar. Beide spelers haalden hun beste niveau, maar toch werd het een spektakelstuk in vijf sets. Enkel de laatste set was een beetje een anticlimax toen de Serviër Wawrinka op een ‘bagel’ trakteerde: 7-6(1) 3-6 6-4 4-6 6-0. Djokovic mag zich nu opmaken voor een duel met Andy Murray (ATP-6).

Moment van de dag

De Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands en de Tsjechische Lucie Safarova speelden voor het eerst samen in Melbourne. In de dubbelfinale versloegen ze de Taiwanese Yung-Jan Chan en de Chinese Jie Zheng. Beide meisjes waren overgelukkig met hun dubbeltitel en kregen onder andere ook felicitaties van Yanina Wickmayer.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws