Home » Grand Slam » Australian Open » Australian Open dag 3: Wickmayer verder, Goffin out

Australian Open dag 3: Wickmayer verder, Goffin out

Australian Open dag 3: Wickmayer verder, Goffin out

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag drie op de Australian Open was een succes voor Yanina Wickmayer (WTA-80). Een ontgoocheling werd het voor David Goffin (ATP-22). De internationale toppers stoten door naar de derde ronde, Sharapova en Nadal kropen weliswaar door het oog van de naald.

De Belgen

Vandaag kwamen de twee laatste Belgen van het enkeltoernooi in actie. Enkel Wickmayer kon bevestigen. Zij won na een zware en spannende partij van de Spaanse Lara Arruabarrena (WTA-91) met 6/4 4/6 en 6/4.

Goffin ging het minder goed af. Hij verloor in vier sets van de Cyprioot Marcos Baghdatis (ATP-78). Baghdatis haalde opnieuw zijn niveau van 2006, toen hij in de finale van de Australian Open van Roger Federer verloor.

Toppers bevestigen

De grote toppers wonnen elk hun wedstrijd, maar dit ging niet bij iedereen zonder slag of stoot. Roger Federer (ATP-2), Simona Halep (WTA-3), Andy Murray (ATP-6), Eugenie Bouchard (WTA-7) en Tomas Berdych (ATP-7) stootten redelijk vlot door naar de derde ronde.

Maria Sharapova (WTA-2) en Rafael Nadal (ATP-3) speelden beiden een zwaar duel, maar wonnen uiteindelijk van respectievelijk Alexandra Panova (WTA-150) en Tim Smyczek (ATP-112).

Match of the day

Gisteren werd in onze preview een spannende wedstrijd verwacht tussen Bouchard en Kiki Bertens (WTA-72). De Canadese Bouchard speelde een uitstekende wedstrijd en de Nederlandse Bertens droop na 54 minuten af met 6/0 en 6/3. Sharapova, Nadal en de Australiër Bernard Tomic (ATP-66) wonnen hun partij na een thriller. Sharapova moest in de derde set twee matchpunten wegwerken tegen Panova en haalde het uiteindelijk met 6/1 4/6 en 7/5. Nadal knokte zich voorbij Smyczek na een marathonpartij van 4 uur en 12 minuten met 6/2 3/6 6/7 (2) 6/3 en 7/5. Tomic moest dan weer diep gaan tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP-24) en haalde het met 6/7 (5) 6/4 7/6 (6) en 7/6 (5).

 

Moment van de dag

Smyczek werd door Nadal geprijsd voor zijn sportieve gedrag. Zo werd Nadal in het laatste spel van de wedstrijd gehinderd door een supporter. Smyczek twijfelde geen moment en liet Nadal het punt opnieuw spelen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws