Home » Grand Slam » Australian Open » Australian Open dag 6: Flipkens uitgedubbeld, Keys stunt, en Djokovic zingt

Australian Open dag 6: Flipkens uitgedubbeld, Keys stunt, en Djokovic zingt

Australian Open dag 6: Flipkens uitgedubbeld, Keys stunt, en Djokovic zingt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor Kirsten Flipkens (WTA D-317) zit de Australian Open er helemaal op, ze verloor in de tweede ronde van het dubbelspel. Greet Minnen (ITF-39) bereikte de tweede ronde bij de junioren, en Madison Keys (WTA-35) stuurde vierde reekshoofd Petra Kvitova (WTA-4) naar huis.

De Belgen

Tegen Ekaterina Makarova (WTA D-7) en Elena Vesnina (WTA D-7) stonden Flipkens en Dominika Cibulkova (WTA D-337) voor een moeilijke opdracht. Toch geloofden ze in hun kansen en wisten ze er een spannend duel van te maken. De Russische tandem won uiteindelijk met 6-4 5-7 6-2.

Voor Minnen is het avontuur Down Under bij de junioren goed gestart. Zij won haar eerste ronde wedstrijd via twee tiebreaks.

Yanina Wickmayer kon genieten van een dagje rust, en deelde vandaag handtekeningen uit aan haar fans.

Match of the day

Weinig verrassingen in het mannentoernooi vandaag, als stuurde Gilles Muller (ATP-42) wel de Amerikaan John Isner (ATP-21) naar huis. Die was op zijn minst gezegd ‘not amused’.

Als “match of the day” tipten we op het duel tussen Petra Kvitova (WTA-4) en de Amerikaanse Madison Keys (WTA-35). De Amerikaanse overdonderde het vierde reekshoofd, en won met knappe 6-4 en 7-5 cijfers. In de vierde ronde neemt ze het op tegen de andere Amerikaanse Madison in het toernooi, namelijk Madison Brengle (WTA-64).

Moment van de dag

Maar liefst twee opmerkelijke momenten tijdens de wedstrijd van Novak Djokovic vandaag.. Een man vroeg zijn vriendin ten huwelijk, en kon daarbij rekenen op applaus van het publiek en van Djokovic:

In het interview na de wedstrijd bracht Djokovic het publiek ook nog aan het zingen voor zijn jarige mama:

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws