Home » Grand Slam » Australian Open » Australian Open Dag 8: Minnen stoot door, Amerika boven op Australia Day

Australian Open Dag 8: Minnen stoot door, Amerika boven op Australia Day

Australische tennisfans konden genieten van een verlengd weekend, op maandag werd immers Australia Day, oftewel de Nationale feestdag gevierd. De Williams-zusjes zagen een feestje wel zitten, en wonnen beiden hun wedstrijd in de vierde ronde. Madison Keys (WTA-) maakte het Amerikaanse feestje compleet. Bij de junioren won ook Greet Minnen (ITF-39) haar wedstrijd in de tweede ronde.

De Belgen

Onze enige Belgische junior blijft winnen in Melbourne. Greet Minnen plaatste zich vlot voor de achtste finales. Ook in het dubbelspel won ze haar openingswedstrijd. Vanaf woensdag komt Joachim Gérard (ITF-7) ook in actie in het rolstoeltennis.

Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer zijn intussen op weg naar huis :

Match of the day

Kei Nishikori (ATP-5) kende in de match of the day weinig genade met David Ferrer (ATP-10), hij won makkelijk met 6-3 6-3 en 6-3. Ook Stan Wawrinka (ATP-4), Milos Raonic (ATP-8) en Novak Djokovic (ATP-1) stoten door naar de kwartfinale.

Bij de vrouwen was Dominika Cibulkova (WTA-10) te sterk voor Victoria Azarenka. Madison Keys (WTA-25) haalde het in ‘the battle of the Madison’s’, en Venus en Serena Williams staan voor het eerst sinds 2010 nog eens samen in de kwartfinale van een Grand Slam.

Moment van de dag

Venus Williams (WTA-18) schakelde verrassend Agnieszka Radwanska (WTA-6) uit in drie sets: 6-3 2-6 6-1. In een volledig Amerikaanse kwartfinale zal ze strijden tegen Keys om een plekje in de halve finale waar ze mogelijk zus Serena tegenkomt. We laten u nog even meegenieten van een stralende Venus: