Home » Grand Slam » Australian Open » Australian Open: eerste grandslamtitel voor Sinner na geweldige comeback tegen Medvedev

Australian Open: eerste grandslamtitel voor Sinner na geweldige comeback tegen Medvedev

Australian Open: eerste grandslamtitel voor Sinner na geweldige comeback tegen Medvedev

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Jannik Sinner (ATP-4) heeft de Australian Open gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-3) leek relatief vlot op weg naar de zege, maar dan draaide de Italiaan de rollen helemaal om en won in vijf sets.

Na zijn verloren finales in 2021 en 2022, hoopte Medvedev dit jaar op een derde keer, goede keer in Melbourne. Aanvankelijk stonden de sterren gunstig voor de Rus, die de eerste twee sets won met 6-3 en 6-3.

Met de rug tegen de muur keerde Sinner het momentum in set drie. De vele uren die Medvedev tijdens het toernooi al gemaakt had, 20 uur en 33 minuten om precies te zijn, begonnen te wegen. Sinner schakelde een niveau hoger, oogde plots een pak frisser dan zijn opponent en maakte duidelijk dat hij dit seizoen overal voor de knikkers zal gaan.

Uiteindelijk werd het 3-6, 3-6, 6-4, 6-4 en 6-3 voor de Italiaan. De wedstrijd duurde 3 uur en 44 minuten.

(lees verder onder de reel)

Reacties Jannik Sinner en Daniil Medvedev

“De Australian Open is een enorm belangrijk toernooi voor mij”, reageerde een dolgelukkige Sinner na afloop. “Het is de ‘Happy Slam’, dit is een zeer, zeer mooie plek om te zijn, zeker als je weet dat mijn ouders in Europa momenteel in -20 graden zitten” grapte hij nog.

Medvedev, voor wie het weer net niet was nadat hij in 2022 ook al in vijf sets verloor van Rafael Nadal (ATP-649), toonde zich een groot verliezer en feliciteerde Sinner uitgebreid in z’n speech na de wedstrijd: “Vandaag heeft hij opnieuw laten zien waarom hij dit verdient. Hij heeft tot het einde gestreden en wist zijn niveau op te krikken.”

“Waarschijnlijk is dit niet z’n laatste Grand Slam, maar ik hoop dat ik de volgende kan winnen als we opnieuw in een finale spelen”, knipoogde hij.

(lees verder onder de Instagrampost)

De 27-jarige Medvedev blijft na zes grandslamfinales achter met één titel (hij won de US Open in 2021). Sinner, 22 jaar, is niet alleen meteen succesvol in z’n eerste grandslamfinale, hij is ook dé nieuwe Italiaanse sportheld. Het was van 1976 – toen Adriano Panatta de titel pakte op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) – geleden dat een Italiaan een grandslamtitel won. Het is trouwens de eerste keer dat een Italiaan de beste is Down Under.

Wedstrijdverslag Jannik Sinner vs. Daniil Medvedev

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws