Home » Grand Slam » Australian Open » Australian Open eindigt in kwartfinales voor Mertens

Australian Open eindigt in kwartfinales voor Mertens

Australian Open eindigt in kwartfinales voor Mertens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens is er niet in geslaagd om een plaatsje bij de laatste vier te bemachtigen op de Australian Open voor juniores. In de kwartfinale ging ze in twee spannende sets onderuit tegen de Russische Elizaveta Kulichkova.

Elise Mertens (ITF-11), nog altijd maar zeventien jaar, was in Australië aangeduid als achtste reekshoofd. Toch begon de Belgische tegen de Russische Elizeveta Kulichkova (ITF-31) niet helemaal als favoriete. Kulichkova bekleedde in mei vorig jaar namelijk nog de derde plaats op de wereldranking, maar viel na enkele vroege uitschakelingen terug op de ranglijst. Dit jaar is ze echter terug volledig op dreef.

De spannende eerste set werd vooral beslecht op basis van efficiëntie. Elise Mertens kreeg vijf breakkansen, maar kon er slechts eentje benutten. Kulichkova deed beter door twee van haar drie kansen om te zetten: 4-6.

Ook de tweede set ging lange tijd gelijk op. Beide speelsters slaagden er in om hun tegenstandster de opslag eenmaal af te snoepen en bij 5-5 zag het er dan ook naar uit dat er een tiebreak aan zat te komen. Maar net op dat moment verhoogde Kulchkova haar niveau nog eens: 5-7.

Maar met een knappe kwartfinale kan Mertens toch tevreden zijn over haar allereerste Australian Open. Op ons Pinterest-account vindt u trouwens enkele foto’s van Elise Mertens op de Australian Open.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws