Home » Grand Slam » Australian Open » Australian Open krijgt Williams finale

Australian Open krijgt Williams finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Australian Open krijgt een heruitgave van de finale van 2003 bij de vrouwen. Venus en Serena Williams nemen het tegen elkaar op voor de titel.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Comeback Venus

Venus staat voor de tweede keer in de finale van de Australian Open. Ze maakte in haar finale komaf met haar landgenoot Coco Vandeweghe (WTA-35). In de eerste set kon Vandeweghe een spannende strijd in de tiebreak beslechten. In de tweede set kwam Williams stilaan onder stoom en twee breaks brachten haar op een 5-1 voorsprong. Vandeweghe kon haar zeven breakkansen niet verzilveren en de 36-jarige Amerikaanse won de tweede set met 6-2.

(null)

(null)


Vroeg in de derde set ging Williams ging opnieuw door de opslag van Vandeweghe. Deze voorsprong was voor Williams voldoende om uiteindelijk de wedstrijd te beslechten. Na net geen tweeënhalf uur spelen stond Venus Williams in de finale. Eindstand was 6-7(3), 6-2 en 6-3.

Leuk statistiekje: Williams won voor het eerst eind 2015 een wedstrijd waarin ze een set achterstand moest ophalen.

(null)

(null)


Oppermachtige Serena

Serena Williams (WTA-2) heeft een einde gemaakt aan het sprookje van Mirjana Lucic-Baroni (WTA-79) die geen antwoord vond op het krachtige spel van Serena Williams. Williams had slechts 50 minuten nodig om de 6-2, 6-1 eindscore vast te leggen. Vooral de eerste opslag van de Amerikaanse was er effectief, ze won 92% van haar eerste opslagen en ze moest geen breakpunten toestaan.

(null)

(null)


De finale van zaterdag wordt een heruitgave van de finale van 2003 waar Serena haar eerste Serena Slam vervolledigde en haar eerste van zes Australian Opens won.

(null)

(null)

Venus en Serena Williams ontmoeten elkaar voor de 28e keer en voor de achtste keer in een grandslamfinale. Serena Williams won zestien keer eerder, waarvan zes keer in de finale van een Grand Slam.

Record-tijd

Venus is de oudste vrouw sinds Navratilova in 1994 in een grandslamfinale, en de oudste ooit op de Australian Open. Navratilova was 37 jaar oud toen ze in de finale op Wimbledon verloor van Conchita Martinez. Moest Venus Williams de finale winnen, wordt ze de oudste grandslamkampioene ooit, een record dat ze zou afsnoepen van haar zus Serena Williams.

Ongeveer alles wat Serena Williams nu doet houdt een record in: ze staat in haar achtste finale op de Australian Open waarmee ze het gedeelde record met Evonne Goolagong Cawley verbreekt. Ze staat nu in haar 29e grandslamfinale en gaat voor haar 23e Grand Slam. Dat laatste zou een absoluut record zijn in de open era. Kers op de taart is de herovering van de nummer één positief bij winst voor Serena Williams.

koen

koen

MEER NIEUWS