Home » Grand Slam » Australian Open » Australian Open plant huldiging Court, maar distantieert zich uitdrukkelijk van haar “persoonlijke en kwetsende visie”

Australian Open plant huldiging Court, maar distantieert zich uitdrukkelijk van haar “persoonlijke en kwetsende visie”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In 2020 zal het exact vijftig jaar geleden zijn dat de nu 77-jarige Margaret Court één van haar vele Australian Open-titels won.

Ter gelegenheid van die verjaardag zal Tennis Australia Court on court huldigen op de komende Australian Open. “Het is ongelofelijk hoe snel de tijd vliegt, ik ben Tennis Australia enorm dankbaar”, reageerde de levende legende al.

De huldiging is echter omstreden gezien de uitspraken die de Australische in het verleden deed over homoseksualiteit. Zo liet ze zich in 2017 ontvallen dat “de tenniswereld vol lesbiennes zit” en dat kinderen van transgenders “het werk van de duivel zijn”.

Oneens

In een statement stelt Tennis Australia dat het de gewezen kampioene in de bloemetjes wil zetten omwille van haar tenniscarrière, maar dat ze het oneens zijn met haar “persoonlijke en kwetsende visie”. “Deze strookt niet met onze waarden rond gelijkheid, diversiteit en inclusie”, klinkt het.

De open brief van Tennis Australia viel alvast niet in goede aarde bij de kinderen van Court, die zich intussen op hun beurt publiekelijk tot de federatie richtten. “We vinden het fantastisch dat onze geweldige moeder door Tennis Australia in de bloemetjes wordt gezet, maar wat heeft haar persoonlijkheid met haar carrière te maken? Zij is een fantastische vrouw die altijd klaarstaat om iedereen te helpen, we betreuren dan ook de open brief die over haar gepubliceerd werd.”

Onenigheid op Twitter

Op Twitter stroomden de reacties van voor- en tegenstanders meteen binnen toen Tennis Australia haar open brief publiceerde. “Dit moet zowat het meest bizarre persbericht ooit zijn” en “wat Court zegt en doet, is geen visie hebben, maar is discrimineren” zijn slechts enkele van de reacties.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden