Home » Grand Slam » Australian Open » Australian Open Preview : Vier Belgen in actie op eerste dag

Australian Open Preview : Vier Belgen in actie op eerste dag

Australian Open Preview : Vier Belgen in actie op eerste dag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag één van de Australian Open komen vier van onze zes landgenoten op de hoofdtabel al onmiddellijk in actie. Yanina Wickmayer (WTA-79) en An-Sophie Mestach (WTA-102) verdedigen de Belgische eer bij de vrouwen, David Goffin (ATP-22) en Ruben Bemelmans (ATP-173) komen in actie bij de mannen.

Belgen in actie

Wickmayer komt in actie tijdens de tweede wedstrijd op Court 3. De eerste wedstrijd start om 11u, oftewel 1u Belgische tijd. Ze ontmoet de Russische Anastasia Pavluchenkova (WTA-23) voor de derde keer, beiden wonnen één onderlinge confrontatie. Onmiddellijk na Wickmayer komt Mestach in actie op Court 3. Ook zij moet het opnemen tegen een Russisch reekshoofd, namelijk Ekaterina Makarova (WTA-10).

Goffin mag zich opmaken voor een duel met de Amerikaanse veteraan Michael Russell (ATP-156), die de kwalificaties overleefde. In het verleden won onze landgenoot al drie keer van de 36-jarige Russell. De partij staat als tweede geprogrameerd op Court 7. Bemelmans (foto) komt als laatste in actie op Court 15 tegen het Kroatische opslagkanon Ivo Karlovic (ATP-25). Beiden spelen voor het eerst tegen elkaar.

Match of the day

Op maandag staan er al heel wat toppers op de court, waaronder Maria Sharapova (WTA-2), Simona Halep (WTA-3), Roger Federer (ATP-2) en Andy Murray (ATP-6). Maar het wordt vooral uitkijken naar het duel tussen Rafael Nadal (ATP-3) en Mikhail Youzhny (ATP-49). Vorig jaar verloor Rafa in vier sets van de Zwitser Stan Wawrinka (ATP-4) in een spannende finale. Na zijn appendix operatie eind vorig jaar, valt het af te wachten of Nadal reeds volledig fit is voor het nieuwe seizoen. In Doha ging hij verrassend in de eerste ronde onderuit tegen Michael Berrer (ATP-122). Youzhny kon vier van hun vijftien onderlinge duels winnen, en beschikt over een ijzersterke service. Kan hij voor de verrassing zorgen ?

[alert type=”info” title=”Programma dag 1″]

R1: Yanina Wickmayer vs. Anastasia Pavlyuchenkova (RUS)
Court 3, 2de partij vanaf 11.00 uur

R1: An-Sophie Mestach vs. Michael Russell (USA)
Court 3, 3de partij vanaf 11.00 uur

R1: [20] David Goffin vs. [10] Ekaterina Makarova (RUS)
Court 7, 2de partij vanaf 11.00 uur

R1: Ruben Bemelmans vs. [23] Ivo Karlovic (CRO)
Court 15, 4de partij vanaf 11.00 uur

Match of the day
R1: [3] Rafael Nadal vs. Mikhail Youzhny (RUS)
Rod Laver Arena, niet voor 14.00 uur

Het volledige programma van dag 1 kan je hier vinden

[/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws