Home » Grand Slam » Australian Open » Australian Open Preview: vrouwelijke blockbusters zonder Belgen

Australian Open Preview: vrouwelijke blockbusters zonder Belgen

Australian Open Preview: vrouwelijke blockbusters zonder Belgen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag vier van de Australian Open staan er geen Belgen geprogrammeerd. Dat betekent echter niet dat het geen interessante dag gaat worden down under. Met enkele interessante topaffiches belooft het een dag te worden boordenvol spanning.

Belgen in actie

Op dag vier van de Aus Open 2015 blijven de Belgische fans op hun honger zitten. Zij moeten wachten op de derde ronde van Yanina Wickmayer, op het dubbelspel met Kirsten Flipkens en opnieuw Wickmayer of op Greet Minnen en Joachim Gérard, die volgende week aan hun Australian Open beginnen.

Match of the day

Hoewel er op dag vier alleen nog maar tweede ronde-partijen geprogrammeerd staan, zorgen die tweede rondes toch wel al voor enkele vrouwelijke topaffiches. Wat dacht je bijvoorbeeld van de jonge Spaanse furie Garbine Muguruza (WTA-24) tegen de altijd gevaarlijke en angstaanjagend constante Daniela Hantuchova (WTA-61)? Ook wordt het uitkijken naar wat de Amerikaanse Coco Vandeweghe (WTA-37) kan doen tegen Sam Stosur (WTA-21). Hoewel Stosur als favoriete aan de partij zal beginnen, is het wel Vandeweghe die vorig jaar het laatste onderlinge duel naar zich toe trok. Anderzijds staat Stosur ook niet bekend om haar mentale stabiliteit voor een thuispubliek.

Dag vier staat ook in het teken van de clashes tussen de gevestigde waarden en de ex-toppers die terugkeren uit blessure. Zo is er bijvoorbeeld de partij tussen Serena Williams (WTA-1) en Vera Zvonareva (WTA-203). Hoewel het na twee jaar sukkelen met het lichaam nog altijd niet helemaal duidelijk is hoe het nu precies gesteld is met de fysieke paraatheid van Zvonareva, ze blijft wel een ex-nummer 2 van de wereld.

Dé match om naar uit te kijken is volgens Tennisplaza België echter die tussen de twee ex-nummer 1’s Caroline Wozniacki (WTA-8) en Victoria Azarenka (WTA-44). Nadat beide speelsters een bewogen jaar – respectievelijk op privé- en lichamelijk-vak – achter de rug hebben, kijken ze beiden verlangend naar 2015 om opnieuw te schitteren. Wozniacki toonde hat laatste half jaar opnieuw dat het niet toevallig was dat ze ooit maandenlang op één kampeerde. Ook Azarenka kan echter voldoende adelbrieven voorleggen, en niet in zijn minst op de Australian Open. In Melbourne kroonde ze zich namelijk al twee keer tot koningin. Eén ding is zeker: wie van beide dames op donderdag aan het langste eind trekt, moet als een kandidaat worden gezien voor de eindoverwinning.

[alert type=”info” title=”Programma dag 4″]Match of the day
R2: Victoria Azarenka (BLR) vs. [8] Caroline Wozniacki (DEN)
Margeret Court Arena, 1ste partij vanaf 19.00 uur (9 uur ‘s ochtends Belgische tijd)

Het volledige programma van dag 4 kan je hier vinden.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws