Home » Grand Slam » Australian Open » Australian Open Preview: Zware opdracht voor Flipkens en Van Uytvanck op tweede dag

Australian Open Preview: Zware opdracht voor Flipkens en Van Uytvanck op tweede dag

Australian Open Preview: Zware opdracht voor Flipkens en Van Uytvanck op tweede dag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag twee van de Australian Open verdedigen Kirsten Flipkens (WTA-51) en Alison Van Uytvanck (WTA-106) de Belgische eer. De Belgische vrouwen moeten echter opboksen tegen internationale toppers. Bij de mannen begint titelverdediger Stan Wawrinka (ATP-4) aan zijn queeste om zichzelf op te volgen.

Belgen in actie

Van Uytvanck neemt voor de tweede keer in haar carrière deel aan de Australian Open. Vorig jaar werd ze in de eerste ronde uitgeschakeld en dit jaar had onze landgenote geen geluk met de loting. De 20-jarige Belgische moet in de eerste ronde de strijd aangaan met nummer 1 en topreekshoofd Serena Williams (WTA-1). De 33-jarige Williams won in haar carrière al vijf keer de Australian Open en verzamelde in totaal al achttien grandslamzeges. Van Uytvanck heeft evenwel niets te verliezen en kan vrank en vrij haar kans gaan. Mogelijk heeft ze wel wat last van de zenuwen want de match wordt gespeeld op het grote Margaret Court.

Flipkens had ook pech met de loting. Zij neemt het in de eerste ronde op tegen het Slowaakse elfde reekshoofd Dominika Cibulkova (WTA-10). Flipper kent Cibulkova goed omdat het haar trainingsmaatje en dubbelpartner is en weet dat ze de Slowaakse niet mag onderschatten. Vorig jaar behaalde Cibulkova nog de finale van de Australian Open, waar ze in twee sets van de (ondertussen gestopte) Chinese Na Li verloor. Flipkens speelt haar match op Court 3.

Match of the day

Op de tweede dag van de Australian Open staan er opnieuw enkele mooie affiches op het programma. De ervaren Australische thuisspelers Samantha Stosur (WTA-21) en Leyton Hewitt (ATP-87) zullen in de Rod Laver Arena luid aangemoedigd worden door het enthousiaste publiek en nummer 1 en viervoudig Australian Openwinnaar Novak Djokovic komt ook in actie. De Match of the day van Tennisplaza is echter het duel tussen titelverdediger Stan Wawrinka en de Turk Marsel Ilhan (ATP-100). Wawrinka trad vorig jaar uit de schaduw van zijn landgenoot Roger Federer en pakte als underdog de titel op de Australian Open. Kan hij dit jaar opnieuw voor een stunt zorgen of sneuvelt hij voor de eindmeet? Op papier zou Wawrinka gemakkelijk voorbij de 27-jarige Ilhan kunnen gaan maar op een tennisveld kan natuurlijk vanalles gebeuren.

[alert type=”info” title=”Programma dag 2″]

R1: Alison Van Uytvanck vs. Serena Williams (USA) [1]
Margaret Court, 1ste partij vanaf 19.00 uur (9 uur ‘s ochtends Belgische tijd)

R1: Kirsten Flipkens vs. Dominika Cibulkova (SVK) [11]
Court 3, 2de partij vanaf 11.00 uur (2de partij vanaf 1 uur ‘s nachts Belgische tijd)

Match of the day
R1: Stan Wawrinka (SWI) [4] vs. Marsel Ilhan (TUR)
Rod Laver Arena, 2de partij vanaf 11.00 uur (2de partij vanaf 1 uur ‘s nachts Belgische tijd)

Het volledige programma van dag 2 kan je hier vinden.

[/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws