Home » Grand Slam » Australian Open » Australian Open verwelkomt zeven Belgische mannen in 2017

Australian Open verwelkomt zeven Belgische mannen in 2017

Australian Open verwelkomt zeven Belgische mannen in 2017

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Australian Open (Grand Slam) in Melbourne (Australië) wordt binnenkort het thuis van zeven Belgische mannen. Twee van hen zijn al zeker van de hoofdtabel terwijl maar liefst vijf landgenoten hun plaatsje proberen te bemachtigen via de kwalificaties.

Met zijn elfde plaats op de wereldranglijst is David Goffin zeker van zijn reekshoofdenstatus en mag van hem een plaatsje in de tweede week van de eerste Grand Slam van het jaar verwacht worden. Ook Steve Darcis (ATP-86) staat hoog genoeg op de ranglijst om direct toegang te krijgen tot de hoofdtabel. Zo evenaart de Belg al minstens zijn prestatie van vorig jaar, toen hij in de eerste ronde uitgeschakeld werd door een Argentijn. Goffin heeft door zijn vierde ronde van vorig jaar wel heel wat punten te verdedigen.

Ruben Bemelmans - © Philippe Buissin (IMAGELLAN)
Ruben Bemelmans – © Philippe Buissin (IMAGELLAN)

Vijf andere Belgen, die een ticketje voor de kwalificaties wisten te bemachtigen, kunnen Goffin en Darcis nog gezelschap gaan houden. Van hen is Arthur De Greef (ATP-134) de hoogst gerangschikte. Voor De Greef worden het de zevende kwalificaties van een Grand Slam ooit. Ruben Bemelmans (ATP-167) en Kimmer Coppejans (ATP-178) kunnen ondertussen ook al heel wat ervaring in Grand Slam-kwalificaties voorleggen, en zijn er in Melbourne ook opnieuw bij. Ten slotte zijn er nog plaatsjes gereserveerd voor Joris De Loore (ATP-195) en Yannik Reuter (ATP-206). Voor hen wordt het na de US Open in 2016 de tweede ervaring op een van de vier grootste toernooien ter wereld.

Kimmer Coppejans - © Philippe Buissin (Imagellan)
Kimmer Coppejans – © Philippe Buissin (Imagellan)

De Australian Open gaat van start op maandag 16 januari, de kwalificaties worden op gang geschoten op de elfde.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws