Home » Grand Slam » Australian Open » #AustralianOpen19: Preview Dag 3: Australische belofte en topfavorieten in de arena, geen Belgen

#AustralianOpen19: Preview Dag 3: Australische belofte en topfavorieten in de arena, geen Belgen

#AustralianOpen19: Preview Dag 3: Australische belofte en topfavorieten in de arena, geen Belgen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de derde dag van de Australian Open worden er heel wat interessante affiches uit de tweede ronde afgewerkt. Er komen echter geen Belgen in actie.

De Belgen

Elise Mertens (WTA-14) en David Goffin (ATP-21) begonnen op dinsdag sterk aan hun eerste grandslam van het jaar. Op de derde dag van de Australian Open kan je echter geen Belgen vinden in het speelschema.

Matches of the day

Bij de grote spelers kijken we uit naar het duel in de tweede ronde tussen nummer twee Rafael Nadal en de ervaren Australiër Mathew Ebden (ATP-47). Nadal keerde in de eerste ronde terug na nieuw blessureleed en zette de Australische wildcard James Duckworth (ATP-238) opzij in drie sets. Klaart de Spanjaard opnieuw de klus tegen een thuisspeler?

In de Margaret Court Arena zullen de fans zich volop scharen achter het jonge Australische talent Alex De Minaur (ATP-29). De amper 19-jarige belofte liet vorig jaar al zijn talent zien en is nu misschien klaar voor de echte doorbraak. In zijn tweede ronde speelt hij tegen een haalbare kaart, de Zwitser Henri Laaksonen (ATP-166). Als Nadal en De Minaur hun tweede ronde winnen, ontmoeten ze elkaar in een veelbelovend duel in de derde ronde.

Bij de vrouwen zijn we benieuwd of Maria Sharapova (WTA-30) haar foutloze parcours kan voortzetten. Ze liet in haar eerste ronde geen enkel spelletje liggen en speelt in de tweede ronde tegen de 23-jarige Zweedse Rebecca Peterson (WTA-62).

Onze noorderburen kunnen supporteren voor negende reekshoofd Kiki Bertens (WTA-9), een van de subtoppers voor de titel. Bertens moet aan de bak tegen de Russische Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-42) die twee jaar geleden wel nog de kwartfinale op de Australian Open bereikte.

Kiki Bertens - © Jimmie48 Tennis Photography
Kiki Bertens – © Jimmie48 Tennis Photography

[alert title=Programma dag 3”]

Matches of the Day

R1: [2] Rafael Nadal (ESP) vs. Mathew Ebden (AUS)
Rod Laver Arena, tweede partij vanaf 9.00 uur Belgische tijd

R1: [27] Alex De Minaur (AUS) vs. Henri Laaksonen (SUI)
Margaret Court Arena, 9.00 uur Belgische tijd

R1: [30] Maria Sharapova (RUS) vs. Rebecca Peterson (SWE)
Margaret Court Arena, tweede partij vanaf 9.00 uur Belgische tijd

R1: [9] Kiki Bertens (NED) vs. Anastasia Pavlyuchenkova (RUS)
Margaret Court Arena, 1.00 uur Belgische tijd

Het volledige programma van dag 3 kan je hier terugvinden.

[/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws