Home » Grand Slam » Australian Open » #AustralianOpen19: Preview Dag 4: Alle Belgen aan de bak, schone Bouchard tegen beest Williams

#AustralianOpen19: Preview Dag 4: Alle Belgen aan de bak, schone Bouchard tegen beest Williams

#AustralianOpen19: Preview Dag 4: Alle Belgen aan de bak, schone Bouchard tegen beest Williams

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag vier van de Australian Open breekt weldra aan. Na een eerder rustige woensdag, brengt donderdag heel wat toppers op de baan. Ook Elise Mertens (WTA-14) en David Goffin (ATP-21) spelen hun tweede wedstrijd op het Australische hardcourt.

De Belgen

Zowel Mertens als Goffin veroverden een plaatsje in de dagsessie. De Limburgse kruist voor het eerst de degens met Margarita Gasparyan (WTA-91). De 24-jarige Russische bereikte downunder, met een vierde ronde, haar beste resultaat op een grandslamtoernooiIn haar eerste rondepartij had Gasparyan drie sets nodig om afstand te nemen van een Chinese kwalificatiespeelster. De kans dat ze haar stunt van 2016 kan herhalen met Mertens op haar pad is dus eerder klein.

Later op de dag neemt Mertens het met haar Wit-Russische dubbelpartner Aryna Sabalenka (WTA D-74) op tegen de vijftiende reekshoofden, Bethanie Mattek-Sands (WTA D-66) en Demi Schuurs (WTA D-9). Ook Kirsten Flipkens (WTA D-34) komt aan de bak in het dubbelspel. Als dertiende reekshoofd kijkt ze samen met Johanna Larsson (WTA D-38) in de ogen van Timea Bacsinszky (WTA D-73) en Vera Zvonareva (WTA D-47). Alison Van Uytvanck (WTA D-179) vecht aan de zijde van Alexa Guarachi (WTA D-78) een onderonsje uit met Aliaksandra Sasnovich (WTA D-271) en Taylor Townsend (WTA D-122).

Goffin gaat op court zeven het duel aan met Marius Copil (ATP-61). De lange Roemeen wist vooralsnog geen potten te breken en geraakte nooit verder dan een tweede ronde op een groot toernooi. Toch weet de 28-jarige knaap het zijn tegenstanders steeds heel erg moeilijk te maken. Op de European Open van 2016 wist hij in de kwartfinale Goffin zelfs de eerste set af te snoepen. Copil zette in de eerste ronde redelijk eenvoudig Spanjaard Marcel Granollers (ATP-110) opzij.

Matches of the day

Op de nummers twee en drie na, komen zowat alle topspelers in actie. Bij de vrouwen gaat Simona Halep (WTA-1) de strijd aan met Sofia Kenin (WTA-56). De 20-jarige Amerikaanse met Russische roots versloeg in de eerste ronde een kwalificatiespeelsters in drie sets. Voor Halep zou dit nauwelijks een test mogen zijn.

Naomi Osaka (WTA-4) krijgt de Sloveense Tamara Zidansek (WTA-78) voorgeschoteld. Op haar eerste Australian Open versloeg ze meteen verrassend thuisspeelster Daria Gavrilova (WTA-34). Osaka rekende in nauwelijks een uur af met de Poolse Magda Linette (WTA-86). Misschien heeft ze aan Zidansek wel een moeilijkere klant.

In de avondsessie maken we plaats voor de clash tussen Eugenie Bouchard (WTA-79) en Serena Williams (WTA-16). De Canadese, vooral bekend om haar looks, stond vier jaar geleden in de halve finale maar kwam in 2018 niet verder dan de tweede ronde. Williams daarentegen blijft nog steeds hoge ogen gooien op het professionele circuit.

Bij de mannen zou Novak Djokovic (ATP-1) geen al te grote moeilijkheden mogen hebben met wildcardspeler Jo-Wilfried Tsonga (ATP-177). Het duel tussen Stanislas Wawrinka (ATP-59) en Milos Roanic (ATP-17) daarentegen zou wel eens een thriller kunnen worden, op voorwaarde dat beide heren hun niveau halen uiteraard. De Zwitser won het toernooi in 2014 en stond sindsdien nog tweemaal in de halve finale. Vorig jaar geraakte hij echter op de sukkel en het is nog zeer de vraag of hij inmiddels zijn tennis van weleer wederom uit de kast kan halen.

[alert title=Programma dag 4”]

Matches of the Day

 

R2: [12] Elise Mertens (BEL) vs. Margarita Gasparyan (RUS)
1573 Arena, tweede partij vanaf 1.00 uur Belgische tijd

 

R2: [21] David Goffin (BEL) vs. Marius Copil (ROU)
Court 7, derde partij vanaf 9.00 uur Belgische tijd

 

R1: Elise Mertens (BEL)/Aryna Sabalenka (BLR) vs. [15] Bethanie Mattek-Sands (USA)/Demi Schuurs (NED)
Court 10, vierde partij vanaf 9.00 uur Belgische tijd

 

R1: [13] Kirsten Flipkens (BEL)/Johanna Larsson (SWE) vs. Timea Bacsinszky (SUI)/Vera Zvonareva (RUS)
Court 12, vierde partij vanaf 9.00 uur Belgische tijd

 

R1: Alison Van Uytvanck (BEL)/Alexa Guarachi (CHL) vs. Aliaksandra Sasnovich (BLR)/Taylor Townsend (USA)
Court 22, eerste partij om 9.00 uur Belgische tijd

 

Het volledige programma van dag 4 kan je hier terugvinden.

[/alert]

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws