Home » Geen categorie » Australië gaat aan de haal met de Hopman Cup

Australië gaat aan de haal met de Hopman Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Na zeventien jaar wachten is Australië er eindelijk in geslaagd de Hopman Cup binnen te halen. In de finale gaven Daria Gavrilova (WTA-36) en Nick Kyrgios (ATP-30) het beste van zichzelf en versloegen zo Oekraïne met 2-0.

De Hopman Cup is een internationaal toernooi waarin gemengde tennisduo’s hun land verdedigen. Per ontmoeting worden er twee enkelspelen en één dubbelwedstrijd afgewerkt. Acht landen mogen jaarlijks deelnemen aan dit evenement, zeven daarvan worden expliciet uitgenodigd, ééntje kan zich kwalificeren. In 2015 wonnen Agnieszka Radwanska (WTA-5) en Jerzy Janowicz (ATP-57) de trofee voor Polen. België won nog nooit en mocht ook dit jaar niet deelnemen.

In de finale was het eerst de beurt aan Daria Gavrilova om de strijd aan te gaan met Elina Svitolina (WTA-19). De eerste set was meteen erg spannend, Gavrilova won deze nipt met 6-4. De Oekraïnse Svitolina verloor tijdens deze Hopman Cup nog geen enkele wedstrijd en was steevast van plan die lijn door te trekken. In de tweede set komt het tot een tie break waarin ze leidt met 6-1. Het publiek zet zich echter als één man achter hun thuisspeelster en helpen Gavrilova niet alleen op gelijke hoogte te komen maar meteen ook de wedstrijd in haar voordeel te doen kantelen. Met 8-6 wint ze alsnog de tie break en bezorgt Australië een 1-0 voorsprong.

De tweede wedstrijd zou beslecht worden tussen Nick Kyrgios en Alexandr Dolgopolov (ATP-36). Beide heren verloren ook nog geen enkele match dit toernooi. Kyrgios won verrassend in twee sets van Andy Murray (ATP-2), terwijl Dolgopolov veteraan Lleyton Hewitt (ATP-307) versloeg in drie. Kyrgios, een soort enfant terrible van het hedendaagse mannentennis, serveert vanaf de eerste bal stevig door en wint de eerste set met 6-3. De tweede set gaat gelijk op, maar uiteindelijk is het weer Kyrgios die aan het langste eind trekt, 6-4.

Met een 2-0 voorsprong die niet meer ingehaald kon worden, werd besloten de ontmoeting te beëindigen en dus geen dubbelwedstrijd meer te spelen. Australië wint zo voor de tweede maal de Hopman Cup, na Mark Philippoussis en Jelena Dokic in 1999.

 

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS