Home » Geen categorie » Authom bereikt tweede ronde in Bergamo

Authom bereikt tweede ronde in Bergamo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Maxime Authom (ATP-196) is doorgestoten naar de tweede ronde op het Challengertoernooi van Bergamo (Italië, € 42,500). Op hardcourt versloeg hij de Pool Michal Przysiezny in drie sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De 27-jarige Belg speelde voor de eerste keer tegen de drie jaar oudere Przysiezny. In de eerste set redde Authom twee breakpunten, brak hij zelf één keer door de opslag van zijn tegenstander en pakte zo de set met 6-4. In de tweede set draaide de opslag van Authom slecht met een eerste opslagpercentage van amper 36 procent. Hij verloor twee keer zijn opslag en moest de set inleveren met 6-2.

In de beslissende derde set speelde Authom opnieuw op een hoger niveau. Hij sloeg vier aces, benutte een cruciaal breakpunt en maakte de match met 6-4 af. In de tweede ronde moet Authom het opnemen tegen de Fransman David Guez (ATP-191) of de Oezbeek Farrukh Dustov (ATP-118).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER