Home » Geen categorie » Authom door in challenger Quimper, Rochus en Gigounon uitgeschakeld

Authom door in challenger Quimper, Rochus en Gigounon uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Maxime Authom (ATP-267) heeft zich dinsdag ten koste van de Brit James Ward (ATP-178) geplaatst voor de tweede ronde van het challengertoernooi van Quimper (Frankrijk, € 42 500 +H). Olivier Rochus (ATP-264) en Germain Gigounon (ATP-246) zijn uitgeschakeld.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Ward, zesde reekshoofd in Quimper, ging relatief makkelijk voor de Belgische bijl. Na 59 minuten spelen stond het twee keer 6-2 in het voordeel van Authom. In de tweede ronde ontmoet Authom de Fransman Mathieu Rodrigues (ATP-547) die zich een weg baande naar de hoofdtabel via de kwalificaties.

Rochus en Gigounon deden het minder goed in Frankrijk. Rochus ging met 6-3 en 6-4 onderuit tegen thuisspeler en vijfde reekshoofd Guillaume Rufin (ATP-159) en Gigounon gaf op nadat hij 6-1 in het krijt stond tegen zijn Franse tegenstander Gregoire Burquier (ATP-214). In het dubbelspel vormde het tweetal nog een tandem, maar gaven ze noodgedwongen walkover in de eerste ronde.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER