Home » Geen categorie » Authom maakt achterstand goed en plaatst zich voor halve finales

Authom maakt achterstand goed en plaatst zich voor halve finales

Authom maakt achterstand goed en plaatst zich voor halve finales

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maxime Authom heeft zich geplaatst voor de halve finales van het ITF-toernooi van Lome  ($ 15 000) in Togo. Hij had daarvoor wel drie sets nodig. In het dubbelspel speelt Authom voor de titel.

Maxime Authom (ATP-247) kende geen enkel probleem om zich te plaatsen voor de kwartfinales, maar met zevende reekshoofd Laurent Rochette (ATP-624) wachtte hem daar een tegenstander van een ander kaliber. In de twee vorige duels had de Belg ook al telkens drie sets nodig gehad om de Fransman aan de kant te schuiven, en ook nu liep het niet altijd van een leien dakje.

Rochette was de speler die het best uit de startblokken schoot. Met 3-6 pakte hij namelijk de eerste set. Authom wou dat niet zomaar laten gebeuren en verhoogde zijn niveau in de tweede set. Met resultaat: Rochette kreeg geen kansen meer en moest lijdzaam toezien hoe zijn tegenstander naar 6-0 snelde. In de beslissende set werd het opnieuw wat spannender. Hoewel Maxime Authom de betere speler was, bleef Rochette toch aanklampen. Uiteindelijk bleek dat echter niet voldoende te zijn om 27-jarige Henegouwer tegen te houden: 6-3.

In de halve finales moet Authom de baan op tegen de Brit Joe Salisbury (ATP-1 050), die in de kwartfinales verrassend makkelijk de maat nam van het zesde reekshoofd. Midden oktober namen Authom en Salisbury het voor het eerst tegen elkaar op. Toen was het de Belg die de winst pakte, nadat hij eerst een set in het krijt had gestaan. Mocht hij dat kunstje vrijdag kunnen herhalen, dan wordt dat al zijn 24ste overwinning op rij.

In het dubbelspel staat Maxime Authom zelfs al een ronde verder. Samen met zijn dubbelpartner Juan Sebstian Gomez versloeg hij in de halve eindstrijd de eerste reekshoofden. Francesco Borgo en Enrique Lopez-Parez konden nog wel de eerste  set pakken met 2-6, maar daarna was het aan Authom en Gomez. Met 6-3 dwongen zij de supertiebreak af, waarin na een spannende strijd beslist werd dat de Belg en de Colombiaan naar de finale mochten doorstoten: 11-9. In die finale nemen Authom en Gomez het op tegen de tweede reekshoofden: O’Hare en Salisbury.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws