Home » Geen categorie » Authom mept zich voorbij tweede reekshoofd naar halve finale Heraklion

Authom mept zich voorbij tweede reekshoofd naar halve finale Heraklion

Op het ITF-toernooi van Heraklion (Griekenland, $ 15 000) heeft Maxime Authom (ATP-517) zich geplaatst voor de halve finale. Hij knokte zich voorbij het tweede reekshoofd na een uitputtingsslag.

De Belg heeft er hard voor moeten werken, maar hij staat in de halve finale. In de kwartfinale ontdeed hij zich van de Fransman Yannick Jankovits (ATP-349). In hun eerste confrontatie maakten beide heren er een spannende wedstrijd van. Authom stond in de openingsset lang op een voorsprong, maar Jankovits kon zich terugwerken in de set. Dan sloeg de Belg opnieuw toe en dat legde de basis voor setwinst.

In de tweede manche kwam Authom tot twee keer toe op voorsprong maar gaf deze telkens uit handen. In de tiebreak moest hij de set aan de Fransman laten. De man uit La Louvière bleef ondanks de gemiste kansen niet bij de pakken neerzitten en stormde naar een 5-1 voorsprong in de beslissende manche. Jankovits brak nog één keer terug, maar na een gevecht van 2 uur en 43 minuten was de 7-5, 6-7 (4) en 6-3 winst voor Authom een feit.

Voor een plaats in de finale moet Authom het nu opnemen tegen de Brit Neil Pauffley (ATP-753). De twee speelden nooit eerder tegen elkaar.