Home » Geen categorie » Authom ook in Australië onstuitbaar: 26ste overwinning op rij

Authom ook in Australië onstuitbaar: 26ste overwinning op rij

Authom ook in Australië onstuitbaar: 26ste overwinning op rij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maxime Authom is 2015 begonnen zoals hij in 2014 gestopt is: met een overwinning. In de kwalificaties van het Challengertoernooi van Happy Vally ($ 50 000) won hij in de tweede kwalificatieronde.

Authom (ATP-210), die een met blessure gevuld 2014 zo snel mogelijk wil vergeten, is al een tijdje op dreef. Om 2014 alsnog in schoonheid af te sluiten, nam hij deel aan een reeks kleinere toernooitjes om terug wat wedstrijdritme op te doen. Met 25 overwinningen na elkaar kreeg hij meer dan enkel wat ritme. Na een korte break gaat de 27-jarige Belg nu gewoon verder op zijn elan.

Als tweede reekshoofd was hij nog vrij in de eerste kwalificatieronde, daar waar Yannick Mertens (ATP-259) nog sneuvelde, maar in de tweede ronde moest hij wel aan de bak. Tegen de Australische wildcard Darren K. Polkinghorne (ATP-1 178) begon Authom alvast als favoriet. Vanaf het begin van de match liet Polkinghorne echter meteen zien dat hij allerminst te onderschatten viel. Voor eigen publiek liet hij enkele knappe flitsen zien en wist hij met 3-6 zelfs de eerste set te pakken.

Ook in de tweede set bleef de Australiër het uitstekend doen. Maxime Authom gaf echter niet zomaar op en bleef in het spoor van Polkinghorne volgen. Toen het bij 5-5 om de knikkers ging, was het echter de ervaren Authom die net dat tikkeltje meer kon. Hij schakelde een tandje hoger en met een break verzekerde hij zich van een derde set: 7-5. Dat setverlies was een stevige mentale tik voor Polkinghorne, die in de beslissende set geen weerwoord meer kon bieden tegen een vastberaden Authom. Met 6-0 pakte de Belg de overwinning en plaatste hij zich voor de laatste kwalificatieronde.

Daarin neemt hij het op tegen zesde reekshoofd Tristan Lamasine (ATP-230) uit Frankrijk. In 2013 speelden zij al eens tegen elkaar, en toen pakte Authom makkelijk de zege tegen de toen 20-jarige Lamasine.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws