Home » Geen categorie » Authom op ramkoers in Frankrijk

Authom op ramkoers in Frankrijk

Authom op ramkoers in Frankrijk

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maxime Authom (ATP-251) heeft duidelijk de weg naar de titel ingezet op het ITF-toernooi van Angers, Frankrijk ($ 15 000). Als eerste reekshoofd doet hij wat van hem verwacht wordt en verloor hij nog geen enkele set.

In laatste instantie besliste Authom om deel te nemen aan het toernooi van Angers, en dus kreeg hij een wildcard van de organisatie. Uit die wildcard haalt hij nu het maximale. In de eerste tweede rondes moest hij de baan op tegen Fransmannen. En hoewel zij dus het thuisvoordeel hadden, was het toch Authom die de touwtjes in handen hield. Met respectievelijk 6-2, 6-4 en 6-4, 6-4 plaatste hij zich voor de kwartfinales.

In die kwartfinale kwam de 27-jarige Belg uit tegen Serviër Arsenije Zlatanovic (ATP-981). Ook hij kon Authom geen set aansmeren en met 6-1 en 6-4 was het halve finale-ticket dan ook voor die laatste. Bij de laatste vier neemt Maxime Authom het op tegen derde reekshoofd Julien Obry (ATP-410). Zij speelden vorig jaar al eens tegen elkaar, ook in Frankrijk, en toen won Authom in twee sets.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws