Home » Geen categorie » Authom pakt derde titel op rij

Authom pakt derde titel op rij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Maxime Authom is goed op dreef. Nadat hij de afgelopen twee weken al twee titels pakte in Frankrijk, kroonde hij zich ook deze week tot kampioen op het toernooi van Loughborough (Groot-Brittannië, $ 15 000). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Authom, door heel wat blessureleed teruggezakt tot plaats 306 op de wereldranglijst, is vastberaden om de weg naar de top terug te bewandelen. En daar is hij alvast goed mee begonnen. Na titels in Cap D’Agde en Rodez had hij zich ook in Loughborough zonder al te veel problemen geplaatst voor de finale. Hij verloor amper vijftien games in vier wedstrijden, en daarmee stuurde hij een serieuze waarschuwing naar zijn tegenstander, het Litouwse eerste reekshoofd Laurynas Grigelis (ATP-271).

Een gewaarschuwd man is er twee waard, maar dat gold niet voor Grigelis. Ook hij kon een stabiele Authom niet uit zijn ritme halen. De Belg liet er geen gras over groeien en domineerde de wedstrijd. Met 6-2 en 6-1 kroonde hij zich al voor de derde week op rij tot toernooiwinnaar. En daar hoeft het nog niet te stoppen, want ook volgende week komt Maxime Authom nog in actie op een $ 15 000-toernooi in Groot-Brittannië.

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER