Home » Geen categorie » Authom schrijft titel in Rodez op palmares

Authom schrijft titel in Rodez op palmares

Authom schrijft titel in Rodez op palmares

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maxime Authom heeft in Rodez (ITF, $ 15 000 +H) de titel in het enkelspel gepakt. Samen met Bemelmans greep hij wel naast de kroon in het dubbelspel.

Authom (ATP-330) heeft een sukkeljaar achter de rug. Na heel wat blessureleed was hij net op tijd klaar om het einde van het seizoen nog mee te pikken. In Rodez deed hij het in elk geval goed. Nadat hij op weg naar de finale onder andere eerste reekshoofd Ruben Bemelmans (ATP-190) uitschakelde, wachtte hem met de Italiaan Adelchi Virgili (ATP-787) nog een laatste horde.

Vijfde reekshoofd Authom staat op de rankings heel wat hoger dan Virgili en begon dus als favoriet. Na een spannende eerste set kon hij die verwachtingen ook inlossen: 7-5. In de tweede set ging het echter van kwaad naar erger met Authom. Virgili domineerde en de Belg maakte geen enkele kans meer: 0-6.

Een derde set moest dus beslissen over wie de beker in ontvangst zou mogen nemen, en daarin was Authom wel terug bij de les. Met 6-3 pakte hij die set en won zo ook het toernooi.

Ook in het dubbelspel maakte Authom samen met Ruben Bemelmans nog kans op de titel. In de finale moesten ze echter nipt de duimen leggen voor een Iers duo: Cluskey & O’Hare. Met 6-7 (5), 6-3 en 8-10 kregen de toeschouwers een wedstrijd te zien om vingers en duimen van af te likken.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws