Home » Geen categorie » Authom spurt naar kwartfinales in Togo

Authom spurt naar kwartfinales in Togo

Authom spurt naar kwartfinales in Togo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maxime Authom denkt nog steeds niet aan stoppen. Nadat hij dinsdag zijn 21ste overwinning op rij boekte, pakte hij woensdag ook zijn tegenstander in de tweede ronde in.

Authom (ATP-247) kende in zijn tweede ronde geen enkel probleem met Pascal Ziyab Alome (NR) uit Ghana. In de eerste set kon die laatste nog wel twee games pakken, maar daarna was het over en uit. Authom schakelde nog een versnelling hoger, en liet zijn tegenstrever geen enkele kans meer. Met 6-0 in de tweede set verspilde de Belg amper zweet om zich te plaatsen voor de kwartfinales.

In die kwartfinale neemt hij het op tegen het Franse zevende reekshoofd, Laurent Rochette (ATP-624). Authom speelde al twee keer eerder tegen Rochette. Telkens was het de Belg die aan het langste eind trok, maar zowel in 2009 als eerder dit jaar had hij daar wel een driesetter voor nodig.

Ook in het dubbelspel blijft Maxime Authom in de winning mood. Samen met zijn Colombiaanse partner Juan Sebastian Gomez versloeg hij in de kwartfinales het duo Meda-Yakpa, die een wildcard kregen van de organisatie. Nadat ze de eerste set met 6-4 wonnen, en de tweede met 3-6 verloren, moest er echter wel een supertiebreak aan te pas komen. Daarin waren het Authom en Gomez die het best waren en zich zo voor de halve eindstrijd plaatsten: 10-3. In die halve finale nemen ze het als vierde reekshoofden op tegen het als eerste geplaatste duo Borgo-Lopez-Perez.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws