Home » Geen categorie » Authom stunt tegen Bemelmans, Desein uitgeschakeld

Authom stunt tegen Bemelmans, Desein uitgeschakeld

Authom stunt tegen Bemelmans, Desein uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Rodez ($ 15 000+H) heeft Maxime Authom (ATP-330) zich geplaatst voor de halve finale. Authom versloeg in een Belgisch duel Ruben Bemelmans (ATP-190). Niels Desein (ATP-223) verloor in de kwartfinale van een Fransman.

In de onderlinge confrontaties tussen Authom en Bemelmans stond het 1-1 maar Bemelmans startte duidelijk als favoriet tegen Authom. Bemel is immers het eerste reekshoofd in Rodez en staat meer dan 100 plaatsen hoger op de wereldranking dan Authom, die in Rodez als vijfde reekshoofd geplaatst is.

De 27-jarige Authom wist echter te verrassen tegen Bemelmans. In de eerste set gaven de twee Belgen elkaar geen duimbreed toe. In de tiebreak haalde Authom het nipt met 7-5. In de tweede set bracht Bemelmans de match terug in evenwicht met 6-3. Authom bleef echter sterk spelen en maakte de match in de derde set af met 6-3.

Authom blijft als enige Belg over op de challenger van Rodez. De 27-jarige Desein had ook de kwartfinale bereikt maar was daarin niet opgewassen tegen de Fransman Maxime Teixeira (ATP-542). Desein moest tegen Texeira de duimen leggen met 7-6 en 7-5. Authom treft nu in de halve finale Texeira en kan zo revanche nemen op Deseins uitschakeling.

In het dubbelspel was er ook nog goed nieuws van de Belgen. Nadat Authom en Bemelmans een spannend duel uitvochten, plaatsten ze zich in het dubbel samen voor de finale. Ze versloegen verrassend de eerste reekshoofden, de Roemenen Patrick Grigoriu en Costin Paval, en moeten nu in de finale spelen tegen de derde reekshoofden.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws