Home » Geen categorie » Authom verder, Yannick Mertens onderuit in Feucherolles

Authom verder, Yannick Mertens onderuit in Feucherolles

Authom verder, Yannick Mertens onderuit in Feucherolles

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maxime Authom (ATP-197) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ITF-toernooi van Feucherolles (Frankrijk, $ 10 000+H). Yannick Mertens (ATP-258) haalde het niet van de Litouwer Laurynas Grigelis (ATP-346).

Authom speelde tien dagen geleden nog de kwalificaties op de Australian Open. Hij verloor in de laatste kwalificatieronde van de Amerikaan Tim Smyczek (ATP-112) in drie spannende sets. Deze Smyczek dreef vorige week Rafael Nadal (ATP-3) nog tot het uiterste in een zware vijfsetter tijdens de tweede ronde in Melbourne. Vandaag nam de 27-jarige Waal een vliegende start tegen de Fransman Maxime Tabatruong (ATP-596). Hij won maar liefst twaalf punten op rij en kwam snel op een 3-0 voorsprong. Het volgende spel kon de Fransman nog winnen, maar nadien kon de thuisspeler geen enkel spel meer binnenhalen. Authom stoomde door en haalde het met 6-1 en 6-0 na minder dan een uur spelen.

In de tweede ronde zal Authom het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen de Canadees Filip Peliwo (ATP-400) en de Fransman Hugo Nys (ATP-406).  Tegen de Canadees speelde de Belg nooit eerder. In onderlinge duels met de Fransman staat het 2-1 voor Authom. De laatste ontmoeting was vorig jaar op ditzelfde toernooi in de tweede ronde. Authom haalde het toen in drie sets.

Mertens was het vierde reekshoofd in Frankrijk, maar kon Authom niet naar de tweede ronde volgen. De eerste set ging met 6-3 naar de Litouwer. In set twee kon de Belg terug domineren en won met 6-4, maar in de beslissende set was het Grigelis die terug de bovenhand kreeg en het haalde met 6-3.

Germain Gigounon (ATP-288) en Yannik Reuter (ATP-358) zijn de twee andere Belgen in dit toernooi. Zij nemen het straks tegen elkaar op voor een plaats in de tweede ronde.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws