Home » Geen categorie » Authom verovert vijfde titel op rij

Authom verovert vijfde titel op rij

Authom verovert vijfde titel op rij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maxime Authom (ATP-247) breit een vervolg aan zijn indrukwekkende zegereeks. Op het ITF-toernooi van Lomé ($ 15 000) in Togo versloeg hij het eerste reekshoofd en won daardoor zijn vijfde opeenvolgende enkeltitel.

Het toernooi van Lomé, de hoofdstad van het West-Afrikaanse land Togo, kreeg een droomfinale. Het Spaanse eerste reekshoofd Enrique Lopez-Perez (ATP-227) moest het opnemen tegen het Belgische tweede reekshoofd Maxime Authom. Het was het eerste duel tussen Authom en Lopez-Perez. Onze landgenoot veroverde eerder ook al de dubbeltitel in Togo en kon nu ook nog de enkeltitel op zijn naam schrijven.

In het begin van de match gaven Authom en zijn Spaanse tegenstander elkaar geen duimbreed toe. Op het einde van de set brak de 27-jarige Belg echter door de opslag van Lopez-Perez en pakte hij de set met 7-5. In de tweede set ging Authom verder op zijn elan en benutte hij drie breakpunten. Hij maakte de wedstrijd af met 6-1 en won zo zijn vijfde enkeltitel op rij, nadat hij in oktober en november titels behaalde in Cap D’Agde, Rodez, Loughborough en Bath.

In totaal won Authom zes enkeltoernooien in 2014 en zit hij nu al een reeks van 25 zeges op rij. Dankzij zijn mooie prestaties, klimt de Waal op de wereldranglijst en is hij waarschijnlijk nu ook zeker van de deelname aan de kwalificaties van de Australian Open in januari 2015.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws