Home » Geen categorie » Authom vlot naar tweede ronde in Happy Valley

Authom vlot naar tweede ronde in Happy Valley

Authom vlot naar tweede ronde in Happy Valley

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maxime Authom (ATP-209) blijft goed op dreef op het Challengertoernooi van Happy Valley ($ 50 000). Hij won al zijn 28e wedstrijd op rij en stootte zo in twee sets door naar de tweede ronde.

De 27-jarige Authom begon 2015 met twee overwinningen en breide zo een vervolg aan zijn zegereeks van 2014. Op de challenger van Happy Valley overleefde hij twee kwalificatierondes en bereikte zo de hoofdtabel. In de eerste ronde moest onze landgenoot het aanvankelijk opnemen tegen het Amerikaanse zevende reekshoofd Michael Russell (ATP-155) maar Russell haakte af en werd vervangen door de Bosniër Aldin Šetkić (ATP-225), die als lucky loser opgevist werd.

Het was het eerste duel tussen Authom en Setkic. In de eerste set verloor Authom één keer zijn opslag maar brak hij zelf twee keer terug door de opslag van Setkic en pakte hij de set met 6-4. In de tweede set serveerde Authom beter en benutte hij meteen zijn eerste breakpunt. De Waal sloeg nog twee aces en maakte de match af met opnieuw 6-4. Met zijn zege tegen Setkic boekt Authom al zijn 28e zege op rij.

In de tweede ronde moet Authom het opnemen tegen de 21-jarige Brit Liam Broady (ATP-192). Het wordt hun eerste onderlinge ontmoeting. Broady werd vorige jaar professioneel tennisser en had in de eerste ronde geen problemen met een Australische kwalificatiespeler.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws