Home » Geen categorie » Authom wint Belgisch kwalificatieduel in Aix-en-Provence

Authom wint Belgisch kwalificatieduel in Aix-en-Provence

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Maxime Authom (ATP-432) heeft zich geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van het Challengertoernooi in Aix-en-Provence (€ 85 000). Hij versloeg Niels Desein (ATP-349) in een Belgisch duel. Yannik Reuter (ATP-294) neemt ook deel aan de kwalificaties, Kimmer Coppejans (ATP-165) staat rechtstreeks op de hooftabel.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Eén dag na zijn dubbeltitel in Grasse moest Authom al aan de bak in Aix-en-Provence in een Belgisch duel. Beide spelers maakten er een spannende strijd van, Authom won de eerste set met 6-4, maar Desein pakte set twee met 3-6. In de derde set moest de tiebreak de beslissing brengen, en daarin trok Authom met 7-6(9) aan het langste eind.

In de tweede kwalificatieronde wacht Authom een lastige klus, hij moet het opnemen tegentopreekshoofd David Guez (ATP-225). Reuter was als vijfde reekshoofd vrijgestel in de eerste ronde, en moet aan de bak tegen de Oostenrijker Gibril Diarra (ATP-752). Wie drie kwalificatierondes overleeft, bereikt de hoofdtabel.

Coppejans is verzekerd van de hoofdtabel, hij moet het opnemen tegen de ervaren Fransman Edouard Roger-Vasselin (ATP-190)

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER