Home » Grand Slam » Australian Open » Azarenka gunt Van Uytvanck geen spelletje

Azarenka gunt Van Uytvanck geen spelletje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alison Van Uytvanck (WTA-43) is er niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen op de Australian Open. Het veertiende reekshoofd, Victoria Azarenka (WTA-16), was een maatje te groot voor onze landgenote.

Nadat ze vorig jaar aan de bak moest tegen nummer één van de wereld Serena Williams (WTA-1), moest Van Uytvanck ook dit jaar aan de bak tegen één van de grote titelfavorieten. Azarenka won het toernooi van Brisbane in de aanloop naar Melbourne, en verkeert in bloedvorm.

De tweevoudige winnares van de Australian Open ging als een speer van start. Ze won 91% van de punten op haar eerste service in set één, en liet maar drie onnodige fouten optekenen. Van Uytvanck kon maar drie puntjes winnen op de service van Azarenka en verloor zelf ook drie keer haar opslagspelletje. Na 24 minuten stond het 6-0 voor de Wit-Russische.

Een toiletbreak kon helaas geen omkeer brengen in de wedstrijd. Azarenka beef sterk serveren, terwijl de motor bij Van Uytvanck haperde. Ze sloeg maar één winner, en kon opnieuw geen enkel spelletje winnen. Na 53 minuten moest de 21-jarige Grimbergse de Rod Laver Arena verlaten.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS