Home » Geen categorie » Azarenka klaar voor comeback in Mallorca

Azarenka klaar voor comeback in Mallorca

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ex-nummer één Victoria Azarenka (Geen Ranking) maakt volgende week haar langverwachte terugkeer op het tenniscircuit. Ze neemt als wildcard deel aan het grastoernooi van Mallorca ($ 250 000).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Ex-nummer één en tweevoudig grandslamwinnares Azarenka was ongeveer één jaar afwezig van de tennisvelden door haar zwangerschap. Nadat ze in december mama werd, stoomde ze zich klaar voor haar comeback. Volgende week gooit ze opnieuw haar tennisracket in de strijd op het toernooi van Mallorca.

Azarenka kreeg van de toernooiorganisatie een wildcard en treft in de eerste ronde de Japanse Risa Ozaki (WTA-73). In een mogelijke tweede ronde wacht een duel met het Kroatische zevende reekshoofd Ana Konjuh (WTA-33). In Mallorca staat ook Elise Mertens (WTA-51) rechtstreeks op de hoofdtabel. Zij speelt in de eerste ronde tegen een top 20-speelster. Kirsten Flipkens (WTA-75) en Yanina Wickmayer (WTA-81) moeten eerst nog kwalificaties overleven om de hoofdtabel te bereiken.

De Wit-Russische speelster trainde de voorbije dagen al volop en maakte ook tijd voor de verzamelde pers. “Hier begint een nieuw hoofdstuk van mijn carrière”, verklaarde ze op haar persconferentie. In een filmpje had Azarenka ook een boodschap voor haar fans: “Hallo, Ik ben heel opgewonden om voor de eerste keer te spelen in Mallorca en hoop jullie allemaal te zien!”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS