Home » Grand Slam » Australian Open » Azarenka krijgt wildcard voor Australian Open

Azarenka krijgt wildcard voor Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Victoria Azarenka (WTA-210) zal dan toch deelnemen aan de Australian Open. De tweevoudige ex-winnares krijgt van de organisatie een wildcard.

Azarenka speelde haar laatste partij op Wimbledon – ze verloor in de vierde ronde van Simona Halep (WTA-1). Daarna kwam de Wit-Russische niet meer in actie door een juridische strijd met haar ex-man over de voogdij over zoontje Leo. Zo miste ze onder meer de US Open en de finale van de Fed Cup.

Nu kreeg de 28-jarige Azarenka eindelijk eens goed nieuws. De organisatie van de Australian Open kende haar een wildcard toe. “Haar huidige situatie is heel moeilijk voor haar en we willen haar maximaal ondersteunen. Als tweevoudige kampioene (2012 en 2013) verdient ze deze wildcard”, aldus toernooidirecteur Craig Tiley.

Azarenka zelf is verheugd met de uitnodiging. “Het is een hard en moeilijk jaar geweest voor mij. Op deze manier kan ik het nieuwe jaar positief aanvatten. De Australian Open is mijn favoriete toernooi. Ik kan niet wachten om opnieuw te spelen in Melbourne.”

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS