Home » Geen categorie » Azarenka moet diep gaan voor haar comeback in Mallorca

Azarenka moet diep gaan voor haar comeback in Mallorca

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Victoria Azarenka (NG) heeft haar comeback na meer dan een jaar afwezigheid goed ingezet. Ze moest hiervoor wel diep gaan tegen de Japanse Risa Ozaki (WTA-74). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Vorig jaar werd de Wit-Russische Azarenka voor het eerst moeder. Aanvankelijk werd gezegd dat ze in het najaar van 2017 haar comeback zou maken, maar ze maakte haar retour sneller dan verwacht. Op het WTA-toernooi van Mallorca (Spanje, $ 250 000) speelde ze haar eerste wedstrijd sinds Roland Garros van 2016.

Ze speelde voor het eerst in haar carrière tegen de Japanse Ozaki. Beide spelers hadden hun kansen in de openingsset, maar het was Azarenka die de eerste set kon binnenhalen met 6-3. In de tweede manche speelde Ozaki ijzersterk en moest geen enkel breakpunt toestaan. Zelf had ze genoeg aan één break om de set binnen te halen.

De derde set was een nagelbijter met wisselende kansen. Bij een 5-4 stand in het voordeel van de Japanse moest de wedstrijd worden stilgelegd door invallende duisternis. Vandaag werd de wedstrijd hervat en de set draaide uit op een tiebreak. Na 2u44 kon Azarenka eindelijk aan het langste eind trekken nadat ze eerst drie wedstrijdpunten moest wegwerken. Ze komt nu uit tegen de Kroatische Ana Konjuh (WTA-28) in de tweede ronde.

Bekijk hieronder het spannende wedstrijdpunt:

koen

koen

MEER NIEUWS