Home » Geen categorie » Azarenka verrast Serena Williams in finale Indian Wells

Azarenka verrast Serena Williams in finale Indian Wells

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA-15) heeft voor de tweede keer het toernooi van Indian Wells op haar naam geschreven. In de finale klopte ze verrassend nummer één van de wereld Serena Williams.

De 26-jarige Azarenka won het toernooi van Indian Wells al eens eerder in 2012. Ze speelde voor de 21e keer in haar carrière tegen de 34-jarige Williams, en kon slechts drie keer eerder winnen. Williams maakte vorig jaar haar wederoptreden in Indian Wells, nadat ze dertien jaar wegbleef van het toernooi.

Williams speelde geen al te beste partij, ze moest onmiddellijk haar opslag prijsgeven en stapelde de missers op. De eerste set ging met 6-4 naar de Wit-Russische. Ook in de tweede set liep Azarenka al snel 3-0 uit, waarna Williams haar frustratie afreageerde op haar racket. De Wit-Russische liep uit tot 5-1, maar liet Williams nog even terug in de wedstrijd komen. Bij 5-4 was het echter raak.

Azarenka wint zo haar tweede toernooi van 2016, na Brisbane begin januari. De pupil van Wim Fissette zal ook opnieuw haar opwachting maken in de top tien.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS