Home » Grand Slam » Roland Garros » Bacsinszky maakt einde aan droomtoernooi van Van Uytvanck

Bacsinszky maakt einde aan droomtoernooi van Van Uytvanck

Bacsinszky maakt einde aan droomtoernooi van Van Uytvanck

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De droom van Alison Van Uytvanck (WTA-93) op Roland Garros is voorbij. In de kwartfinale was de Zwitserse Timea Bacsinszky (WTA-24) in twee sets te sterk voor onze landgenote.

Van Uytvanck en Bacsinszky stonden allebei voor de eerste keer in de kwartfinale van een grandslam en speelden nog nooit eerder tegen elkaar. Op het Court Suzanne-Lenglen begon Van Uytvanck niet goed aan haar kwartfinale. Ze verloor meteen twee keer haar opslag en kwam zo op een 3-0-achterstand. Onze landgenote kon nog wel één break goedmaken maar ging uiteindelijk met 6-4 onderuit in de eerste set.

De tweede set was heel wat spannender met veel lange rally’s en mooie punten. Tot 5-5 bleven de twee speelsters aan elkaar gewaagd maar toen werd Van Uytvanck gebroken op haar opslag. Bacsinszky liet de 21-jarige Belgische niet meer terugkomen en maakte de match met 6-4 en 7-5 af na 1 uur en 45 minuten. De Zwitserse staat in de halve finale tegenover nummer 1 Serena Williams (WTA-1) die Sara Errani (WTA-17) naar huis stuurde. Van Uytvanck mag terugblikken op een heel sterk toernooi en zal volgende week stijgen naar de top vijftig. Ze zwaaide achteraf met lof voor haar tegenstandster: “Ze was vandaag de betere speelster met een heel sterke backhand. Ik ben heel fier op mijn toernooi en verlaat Parijs met opgeheven hoofd.”

[alert type=”info” title=”Roland Garros: kwartfinale”] [23] Timea Bacsinszky (SUI) – Alison Van Uytvanck 6-4 7-5[/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws