Home » ATP » Bailly kijkt uit naar duel met Goffin: “Mooie afsluiter van een topjaar”

Bailly kijkt uit naar duel met Goffin: “Mooie afsluiter van een topjaar”

Bailly kijkt uit naar duel met Goffin: “Mooie afsluiter van een topjaar”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gilles-Arnaud Bailly (ATP-1185) maakt deze week zijn ATP-debuut op de European Open in Antwerpen (ATP 250). De jonge Limburger kijkt uit naar het duel met de Belgische nummer één David Goffin (ATP-58).

Bailly beleefde dit jaar een droomjaar, hij bereikte twee grandslamfinales bij de junioren en piekt op de tweede plaats van de ITF-juniorenranking. Als kers op de taart mag hij dinsdagavond zijn ATP-debuut maken voor eigen publiek in de Lotto Arena. “Voor de loting had ik twee namen in mijn hoofd, ik wou spelen tegen Andy Murray of tegen David. Het is een droom die in vervulling gaat”, zei Bailly.

Bailly reisde in september mee af met het Belgische Davis Cup-team naar Hamburg. Hij deed er heel wat ervaring op en leerde de Belgische profs ook wat beter kennen. Als kind was hij al fan van Goffin: “Hoe hij speelde toen hij de finale van de Masters bereikte, dat was echt ongelooflijk. Ik ben ook fan van zijn backhand, hij neemt die echt zeer snel”.

De Limburger is opgewonden voor zijn debuut dinsdagavond: “Ik kijk er enorm naar uit, ik heb niks te verliezen, ik heb geen schrik. Misschien dat ik in de uren voor de wedstrijd wel wat zenuwachtig wordt, spelen in eigen land voor veel publiek is een nieuwe ervaring. Ik ben dit jaar altijd blijven geloven in mezelf, heb alles gegeven, het is een hele mooie afsluiter van een droomseizoen.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws